Absolvenții de liceu sau facultate din Timiș, încurajați să depună actele pentru...

Absolvenții de liceu sau facultate din Timiș, încurajați să depună actele pentru a primi șomaj. Care este suma oferită lunar

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-691980774">

Absolvenții de liceu sau de facultate, care au terminat studiile în această vară și nu și-au găsit un loc de muncă, sunt așteptați la sediul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Timiș pentru a depune actele necesare în vederea obținerii indemnizației de șomaj.

Potrivit reprezentanților instituției, absolvenții promoției 2017 se pot prezenta pentru înregistrarea ca persoană aflată în căutarea unui loc de muncă, etapă obligatorie pentru obținerea șomajului, până la data de 25 iulie. Potrivit legii, absolvenții trebuie să se prezinte la agențiile locale pentru ocuparea forței de muncă în termen de 60 de zile de la absolvire. Astfel, în cazul absolvenților de liceu, indiferent că promovează sau nu examenul de Bacalaureat, termenul de 60 de zile începe pe 27 mai, pentru că atunci se încheie cursurile.

“Dacă absolvenţii nu se prezintă în intervalul de 60 de zile de la absolvire, ei au dreptul să se prezinte în continuare să se înregistreze ca persoane în căutarea unui loc de muncă, dar nu vor avea dreptul la indemnizaţie de şomaj, beneficiind de servicii de informare și consiliere profesională, mediere, formare profesională, etc”, comunică AJOFM Timiș.

În cazul absolvenţilor de studii superioare, termenul de 60 de zile în care trebuie să se înregistreze la agenţiile de ocupare curge de la finalizarea studiilor anului terminal sau de la data promovării examenului de licenţă, dacă persoana promovează examenul de licenţă în termen de 12 luni de la finalizarea studiilor.

“Având în vedere că niciun absolvent nu poate avea siguranţa promovării examenului de licenţă, sugerăm tuturor absolvenţilor de studii superioare cu domiciliul în judeţul Timiș să solicite adeverinţa de absolvire (chiar şi fără examenul de licenţă) imediat ce au finalizat cursurile şi să se înregistreze la sediul agenţiilor de ocupare cele mai apropiate (Timișoara, Lugoj, Sânnicolau Mare, Deta, Jimbolia, Făget, Buziaș) în interval de 60 de zile de la finalizarea cursurilor”, mai transmite AJOFM Timiș, prin intermediul unui comunicat de presă.

Pentru a se înregistra la agențiile pentru ocuparea forței de muncă, absolvenții trebuie să prezinte: act de identitate, certificat de naștere, act de studii și o adeverință eliberată de medicul de familie din care să rezulte dacă este “apt de muncă” sau nu.

Absolvenții pot primi o indemnizație de șomaj lunară de 250 de lei, care se acordă timp de jumătate de an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.