Timișul la putere: ACS Ghiroda a PROMOVAT în Liga a III-a după...

Timișul la putere: ACS Ghiroda a PROMOVAT în Liga a III-a după două victorii obținute la baraj. Petrila, doar o ”cometă” pentru bănățeni GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
Bucuria deschiderii scorului

Barajul e o afacere timișeană pentru al treilea an consecutiv. După ASU Poli și Ripensia a venit rândul Ghirodei să se bucure de accederea în C. Formația bănățeană a câștigat și jocul retur împotriva campioanei Ligii a IV-a Hunedoara, Inter Petrila, scor 3-1, după ce elevii lui Vlad Bura s-au impus cu 2-1 în Valea Jiului în urmă cu o săptămână. Emanuel Pătrașcu, Alex Baranyi și Bogdan Centea au fost marcatorii gazdelor astăzi.

Arena ”Emilian Pavel” a fost neîncăpătoare pentru duelul de azi, peste cinci sute de spectatori s-au îngrămădit în mini-tribune și lângă garduri pentru a vedea un moment istoric. Echipa locală, ACS Ghiroda, a revenit acasă cu un joc crucial. Interesant e că galeria adversă a stat lângă cea gazdă, neexistând probleme în acest sens.

Pe teren ecuația părea rezolvată după nici 30 de secunde. Sebastian Budur pătrunde pe banda stângă și centrează pentru Emanuel Pătrașcu. Căpitanul gazdelor, complet liber, plonjează și înscrie cu capul puțin norocos căci portarul oaspeților nu are reacție la mingea care îi trece practic prin spate la colțul de lângă el. Se părea că Ghiroda va câștiga la pas, mai ales că Baranyi e aproape de o nouă reușită la numai patru minute distanță. Echipa din Valea Jiului s-a precipitat la început și a greșit faze simple, dar gazdele nu au profitat. Mai mult, în minutul 30 Dolha putea restabili egalitatea, dar Dubou se remarcă și respinge cu un ultim efort. Pătrașcu și Budur și-au trecut în cont noi ocazii pentru gazde. La poarta cealaltă Perșă nu a profitat cu șase minute înainte de pauză de un cadou de la Firuț, lobând din lateral peste portar, dar și peste buturi.

Treptat echipa din Petrila a arătat că nu a murit. În minutul 53 Drăgoescu marchează elegant și se bucură câteva secunde, dar degeaba, căci fanionul era sus. Peste numai un minut zarurile păreau aruncate. Alex Baranyi reia cu capul din centrarea lui Pătrașcu și face ca noua tabelă electronică să indice 2-0 pe lângă cele 34 de grade resimțite chiar mai puternic. Oaspeții marchează în cele din urmă prin șeptarul Robin Perșe, dar nu au mai reușit să le dea emoții mari gazdelor pe final, deși la 2-1 au mai avut un gol anulat. În cele din urmă nou intratul Bogdan Centea a stabilit scorul final, 3-1 în urma unui șut pe jos din afara careului.

Un 5-2 la general care arată o diferență destul de reală între cele două lumi fotbalistice. Echipele din Timiș nu au de obicei probleme în a accede în eșaloanele naționale, în timp ce fotbalul din Valea Jiului s-a stins treptat în toți acești ani. Pentru ACS Ghiroda urmează o adevărată provocare, deoarece se anunță și o serie importantă de schimbări în lot și chiar la nivelul staff-ului pentru ediția viitoare, de Liga a III-a.

ACS Ghiroda: Dubou – Firuț (58 Centea), Stefanovici, Gavriluță, Damian – Gaidoș, Naidin – Mancaș (77 C-tin Popa), Pătrașcu (cpt.. 78 Filimon), Budur – Baranyi (79 Dochița). Antrenor: Vlad Bura.

Inter Petrila: Santa – Horvath, M. Matei, Câmpean (cpt.), Bocu – Perșe, Kalai, Torkos, Mareș (Tăian) – Drăgoescu, Dolha (Duma). Antrenor: Aurel Moldovan.

Jucători specializați în promovări. ”A fost un joc dificil”

Ghiroda a beneficiat de aportul a nu mai puțin de cinci jucători care au izbutit să câștige barajul cu ASU Politehnica în urmă cu două sezoane. E vorba de titularii Lucian Gavriluță, Narcis Damian, Sebastian Budur, Leo Naidin și rezerva Brian Filimon, intrat pe parcurs. Naidin a și conchis la final: ”Cine vrea să promoveze să apeleze la noi”.

”Nu mi s-a părut deloc ușor. Am îmbătrânit parcă zece ani în ultimul an. Băieții s-au dăruit fantastic, cred că am fost mai bine organizați la toate capitolele din punct de vedere sportiv. Mă bucură că am schimbat istoria acestei frumoase echipe. Trebuie să ne concentrăm la ce avem de făcut acum pentru Liga a III-a, în primul rând la capitolul copii și juniori. Cred că e și valoarea noastră, implicarea, care a făcut să pară că adversarul era mai modest. În Liga a III-a trebuie să fim mult mai bine organizați”, a declarat Vlad Bura, tehnicianul lui ACS Ghiroda.

”Și mie mi s-a părut un joc dificil. Ni l-am complicat singuri, am avut 2-0 și am luat un gol, putea să se deschidă un scenariu negativ pentru noi. Din fericire nu s-a întâmplat, am marcat și al treilea gol. După cum se știe acum trei ani aici erau trei echipe puternice, ASU Poli, Ripensia și Ghiroda, au promovat toate pe rând. E rândul nostru poate să facem pasul, de ce nu, din C în B, dacă ele au reușit… Urmează să ne așezăm la masă, eu și Vlad Bura, să vedem ce are de gând, în caz că nu mai continuă eu sunt dispus să preiau. Rămâne să vedem în ce condiții. Bugetul contează, ce jucători vom lua, unii nu vor mai continua, există promblema juniorilor, dar încercăm să facem o echipă bună pentru Divizia C”, a spus și Paul Codrea, directorul sportiv care ar putea deveni ”principal”.

Inter Petrila va continua probabil să lupte și în sezonul viitor pentru promovare. Situația din Valea Jiului a fost sintetizată de tehnicianul oaspeților. ”A fost o dublă cu două jocuri grele.


Cel de-al doilea a fost mai greu pentru că ne-au lipsit patru oameni din tur, din motive obiective, dar sunt mulțumit de atitudinea celor care i-au înlocuit. Speram la Liga a III-a, dar nu a fost să fie. Poate nu am avut nici noroc, am avut destule ocazii. Am mai marcat două goluri care nu știu dacă au fost anulate pe merit… e normal să fiu supărat pentru că am pierdut un baraj. Dar felicit jucătorii mei ținând cont de problemele care le au zi de zi. Probabil situația socială își spune cuvântul asupra fotbalului din Valea Jiului”, a conchis Aurel Moldovan, antrenorul Petrilei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.