Gabriel Cânu: ”Nu știu dacă a avut cineva un an ca al...

Gabriel Cânu: ”Nu știu dacă a avut cineva un an ca al nostru”. Ce spune căpitanul lui ACS Poli despre ambițiile echipei pentru noul sezon

0
DISTRIBUIȚI
Gabriel Cânu (foto, dreapta). Foto: Gabriel Brezeanu

ACS Poli a reușit o salvare aproape miraculoasă de la retrogradare în condițiile în care echipa timișoreană din elită a început sezonul cu o penalizare drastică. Aspect subliniat de ”veteranul” Gabriel Cânu. Căpitanul formației pregătite de Ionuț Popa consideră că obiectivul play-off-ului anunțat de președintele Sorin Drăgoi pentru ediția următoare a Ligii I trebuie susținut prin transferuri serioase și o ”conducere sănătoasă”.

La mijlocul lui iunie 2016 ACS Poli se afla într-o situație precară, cu datorii, retrogradată cu penalizare în B și cu un lot ciuntit, astfel că realizarea completată ieri la Șiria nu e departe de o adevărată minune sportivă. ”Am început să sperăm, am luptat până la capăt. Azi am reușit chiar la un an de când ne-am reunit și am reușit ceea ce nimeni nu credea”, a spus Gabriel Cânu. Timișorenii și-au jucat practic supraviețuirea pe terenul de la Șiria, unde s-au impus cu 3-1 după un start cu emoții. ”UTA a avut publicul de partea sa, a montat tribune suplimentare, a deschis scorul destul de repede.


Noi am fost însă o echipă matură care am reacționat imediat, le-am tăiat elanul și totul a revenit la normal. Ei numai așa puteau să câștige, prin noroc”, a precizat cel care a purtat cel mai mult banderola de căpitan la ACS Poli.

Foto: Gabriel Brezeanu

Gabriel Cânu va împlini 37 de ani în ianuarie 2018 dar e hotărât să mai evolueze cel puțin un sezon. ”Sper să fiu sănătos și să realizăm mai multe anul viitor. Va fi greu pentru că nu știu dacă a avut cineva un an ca al nostru. Să începi de la -14, să te salvezi și să ajungi în semifinalele Cupei României și finala Cupei Ligii. Un lot care era pregătit pentru Liga a II-a”, a sintetizat experimentatul fundaș.

Întrebat de un anunț al președintelui ACS Poli, Sorin Drăgoi, cum că bănățenii se vor bate în ediția 2017-18 pentru play-off-ul Ligii I, cel care a îmbrăcat tricoul alb-violet al ”vechiei Poli” consideră că ambițiile trebuie compensate printr-o implicare financiară pe măsură. ”Înseamnă că va face investiții serioase pentru că doar așa poți să ajungi acolo. Cu jucători valoroși și o conducere sănătoasă poți ajunge și în play-off”, a conchis Cânu.

În sezonul regular plus play out al Ligii I Gabriel Cânu a marca trei goluri în 28 de apariții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.