Ionuț Popa așteaptă atitudine de Liga I în duelul pe care nu...

Ionuț Popa așteaptă atitudine de Liga I în duelul pe care nu și l-ar fi dorit la baraj. Tehnicianul lui ACS Poli anunță o noutate importantă pentru meciul cu UTA

0
DISTRIBUIȚI
Ionuț Popa

Au mai rămas doar două zile până la prima încleștare dintre ACS Poli și UTA pentru Liga I. Tehnicianul timișorenilor, Ionuț Popa, cu un trecut consistent pe banca vechiei trupe arădene, așteaptă o rezolvare profesionistă de la elevii săi. Principala noutate din lotul bănățenilor e revenirea oarecum anticipată a brazilianului Pedro Henrique.

”Sunt două meciuri, se întâlnesc două echipe care au tradiție. Va avea câștig de cauză echipa mai inteligentă, mai norocoasă. Lotul e aproape complet. Lipsesc doar cei mai tineri, care au fost la lot”, a spus Ionuț Popa. Acesta nu se va baza pe Haruț (accidentat), Bârnoi (are BAC-ul) și Poparadu (nerefăcut).

”Am avut și azi discuții privind primul joc, le-am cerut responsabilitate mai mare. Diferența în jocurile la Liga I se rezolvă cel puțin prin determinare maximă. Le-am spus că aceste lucruri nu le-am avut cu Pandurii. Le cer responsabilitate, să fie mai prudenți, pragmatici, atenți pe tot parcursul jocului. Deși sunt două manșe e important cum se derulează primul joc. Din păcate se întâlnesc două echipe care ar trebui să fie permanent în Liga I. Dar nu se poate, ba se chinuie să promoveze, ba să joace baraj. Altele nu știu cum o fac, din zone interesante cu ușurință rămân în Liga I. Sper să fie un spectacol frumos, să vină lumea, să ne respectăm dacă se poate”, a adăugat Popa.

Principala noutate din lot e revenirea lui Pedro Henrique. ”L-am cunoscut din nou.


Pedro și Drăghici vor face parte din lot. Depinde de el…”, a precizat Popa cu referire la șansele brazilianului de a juca din nou după gafele făcute cu gorjenii. De asemenea, e de așteptat ca între buturile gazdelor de luni să revină Straton.

Despre UTA, care tocmai a renunțat pa particula ”Bătrâna Doamnă” și a devenit Fotbal Club UTA, Ionuț Popa nu crede că se pune problema ca ea să nu-și dorească cu adevărat promovarea. ”Am auzit cuvinte frumoase despre echipă, antrenorul Laurențiu Roșu, înseamnă că au valoare, au încheiat pe 3, au jucători tineri care vor să joace în Liga I. E periculoasă ca grup”, a conchis experimentatul tehnician.

Popa, ”Naș”, dar ca utist: ”În fotbalul profesionist trebuie să-ți faci datoria”

Ionuț Popa are, culmea, un palmares excelent ca antrenor la UTA împotriva vechiei Poli. ”UTA a fost de atâtea ori campioană, Poli are un nume. Nu cred că această zonă a țării ar trebui să aibă o echipă sau două, ci chiar mai multe în Liga I”, a precizat Popa.

Ultimul joc cu Popa antrenor la UTA împotriva lui Poli s-a derulat în toamna lui 2002, acel memorabil 4-3. ”În fotbalul profesionist trebuie să-ți faci datoria. Nu cred că se va întâmpla ca în 2002. A fost o sărbătoare a fotbalului din vestul țării, a fost catalogat ca meciul anului”, a mai spus tehnicianul aflat acum în tabăra timișoreană. Popa nu e încântat nici de programarea în timpul săptămânii: ”e ca și cum ar fi importante sărbătorile în timpul săptămânii și nu în weekend”.

ACS Poli așteaptă un număr mare de spectatori la duelul de luni. Mult peste media din Liga I. ”Așteptăm o victorie. Sperăm la un scor cât mai mare pentru ca presiunea să fie pe ei la Arad. Sperăm să rămânem în Liga I și așteptăm cât mai multă lume să vină la stadion măcar acum. Ne motivează, cu siguranță o să îi împingă pe ei de la spate, dar noi avem o echipă matură care cu siguranță va face față”, a spus și Sebastian Mailat. Tânărul atacant a marcat un gol crucial la Mediaș pentru timișoreni și se află ”pe val”.

Partida tur a barajul de menținere/promovare în Liga I dintre ACS Poli Timișoara și UTA Arad se dispută luni, de la ora 20.30 (Digi). Returul e joia viitoare, trei zile mai târziu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.