Alegerile din PNL, trei palme pentru filiala Timiş. Ce funcţii au pierdut...

Alegerile din PNL, trei palme pentru filiala Timiş. Ce funcţii au pierdut Robu şi Popoviciu

0
DISTRIBUIȚI

PNL are, de ieri, structuri complete de conducere. Dacă sâmbătă Ludovic Orban a fost ales preşedinte al partidului cu votul a 78% din cei 5.000 de delegaţi, duminică liberalii au fost chemaţi din nou la urne pentru a-şi alege prim-vicepreşedinţii, vicepreşedinţii, vicepreşedinţii pe regiuni, dar şi membrii Biroului Executiv al PNL. Din cei patru liberali din Timiş, care au candidat pentru funcţii în structurile de conducere, doar Ben-Oni Ardelean s-a ales cu un post de vicepreşedinte pe domeniul Justiţie şi drepturi cetăţeneşti. De altfel, Ardelean a susţinut echipa lui Ludovic Orban şi nu pe cea condusă de Cristian Buşoi, om dorit de filiala PNL Timiş la cârma partidului.

Vicepreşedinţii PNL sunt Vlad Nistor – Politică externă, apărare și siguranță națională, Laurenţiu Leoreanu – Administrație, ordine publică și siguranța cetățeanului, fonduri europene și dezvoltare regională, Florin Cîţu – Buget și politici fiscale, Suflina Barbu – Sănătate, muncă, familie și protecție socială Dan Motreanu – Educație, cercetare, tineret și sport, cultură, culte, minorități, Adrian Nechita – Agricultură, dezvoltare rurală, industrie alimentară și mediu, ape și silvicultură, Virgil Guran Infrastructura de transport, comunicații și societate informațională.

Vicepreşedinţii pe regiuni de dezvoltare sunt: Nord-Est – Ioan Bălan, Sud-Est – Victor Paul Dobre, Sud Muntenia – Răducu Filipescu, Sud-Vest Oltenia – Gigel Știrbu, Vest – Gheorghe Falcă, Nord-Vest – Lucian Bode, Centru – Florin Roman, București-Ilfov – Marian Petrache.


Din Biroul Executiv al PNL face parte Costel Alexe, Viorel Badea, Cristian Buican, Ștefan Drăgulin, Nicolae Giugea, Bogdan Huțucă, Adrian Miuțescu, Ionel Palăr, Virgil Popescu, Gheorghe Șișcu, Costel Șoptică, Ion Ștefan, Nelu Tătaru, Adrian Veștea, Dan Vîlceanu, Tinel Gheorghe. Antonel Tănase a fost ales în funcția de trezorier al PNL.

Practic alegerile din PNL au însemnat o mare palmă pentru filiala de Timiş a PNL, care în afară de deputatul Ardelean nu are niciun om în structurile de conducere de la nivel naţional. Nicolae Robu a pierdut cursa pentru funcţia de prim-vicepreşedinte al PNL, la fel ca şi Alin Popoviciu, care s-a dorit vicepreşedinte pe regiunea de Vest sau deputatul Marilen Pirtea, care a candidat pentru vicepreşedinte pe domeniul Educaţie şi cercetare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.