Altă vară, tot SAUNĂ în vehiculele RATT. Explicaţia primarului Robu şi măsura...

Altă vară, tot SAUNĂ în vehiculele RATT. Explicaţia primarului Robu şi măsura luată de conducerea regiei

0
DISTRIBUIȚI

Altă vară, aceleaşi probleme. La Timişoara vehiculele Regiei Autonome de Transport se transformă în saune pe șine. Atât autobuzele cumpărate de administrația locală cât și tramvaiele modernizate și botezate „Armonia” dispun de sisteme de climatizare. Nu de puține ori șoferii RATT nu doar că refuzau să pornească instalațiile, ci recurgeau și la jigniri la adresa călătorilor nemulțumiți.


Pentru ca astfel de situații să fie evitate pe viitor, conducerea regiei a decis ca instalațiile de climatizare să fie pornite automat de la sediu. Situația din autobuze nu s-a schimbat însă, acestea ieșind pe teren și circulând tot fără climă pornită. Astăzi, primarul Robu a recomandat ca soluție alternativă la traficul extrem de aglomerat, deplasarea cu vehiculele RATT. După ce i s-a semnalat că şi acum vehiculele de pe Linia 33 circulă cu aerul condiţionat închis, primarul a cerut explicaţii de la şeful regiei, Ioan Goia.

„Este nepermis să nu funcţioneze, am cerut să fie contactat domnul director Goia. Am primit replica, dânsul spune că nu există defecţiuni şi că nici vorbă ca cineva să dea dispoziţii să nu se folosească instalaţia de climatizare pentru economie sau din alte raţiuni. Şi o spun eu răspicat, trebuie să meargă toate instalaţiile de climatizare şi mi se pare scandalos să primim cetăţenii pe caldăura asta având înstalaţie de climatizare şi nefolosindu-le. Domnul Goia spune că clima porneşte automat dacă temperaturra creşte la mai mult de 22 de grade Celsius. Să nu fie vreo defecţiune de comunicare sau vreo defecţiuni în sistem. Ea porneşte automat, dar dacă sistemul are o problemă se poate întâmpla aşa cum aţi semnalat şi e posibil să fie global afectate pe toate autobuzele”, a declarat primarul Nicolae Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.