Bogdan Andone a condus primul antrenament ca tehnician al ”Băieților în ghete”:...

Bogdan Andone a condus primul antrenament ca tehnician al ”Băieților în ghete”: ”Disciplina e clară”. ASU Poli are un fost utist în pregătire și se mai anunță schimbări GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
Bogdan Andone, la primul antrenament cu ASU Politehnica

Bogdan Andone și-a preluat azi prerogativele ca ”principal” al lui ASU Politehnica. Noul antrenor al alb-violeților nu și-a menajat elevii și a anunțat că își dorește transferul a trei-patru jucători. Față de jucătorii prezenți în probe la reunire e de notat apariția lui Florin Lazea, mijlocașul lui CSM Lugoj. În timp ce mult discutata revenire a lui Radu Motreanu pe ”Știința” a intrat deocamdată în impas.

Absent de la prima sesiune din cauza unor probleme personale, Andone a condus ședința de pregătire de la Baza 2 din această după masă. Noul tehnician al formației susținute financiar de druckeri a avut nu exclude posibilitatea de a se mai despărți de unii componenți, probabil și ținând cont de posibilele transferuri viitoare. ”Abia am ajuns, aştept să văd care e situaţia, ne adaptăm din mers. Vrem să punem săptămâna asta toate lucrurile la punct pentru ca de luni să intrăm în linie dreaptă strict fotbalistic şi sportiv. În afară de unu-doi, pe care îi cunosc de la nivel de Liga I, pe restul îi ştiu doar ca adversari de anul trecut. Cu siguranţă vor fi plecări, vor fi veniri. Aştept săptămâna aceasta să-i văd la antrenamente. Sâmbătă vom avea un amical, urmând ca săptămâna viitoare să mai avem două amicale iar pe 8 iulie vom trage linie asupra lotului cu care vom pleca în cantonament”, a declarat Bogdan Andone înainte de prima sesiune ca antrenor principal la ASU Poli.

Bogdan Andone e mulțumit de prima achiziție, Marius Staicu ar urma să semneze pe doi ani de zile, dar mai așteaptă cel puțin trei certitudini. ”Mă bucur că am reuşit să-l aducem pe Marius, că Mera şi-a prelungit contractul, sunt doi jucători importanţi pentru noi şi sperăm să mai aducem trei-patru jucători ca să întărim lotul şi ca să avem un sezon fără emoţii. Am avut discuţii cu mai mulţi, suntem în tratative, sperăm să reuşim să-i convingem, să vină la ASU pentru că lucrurile se vor schimba cu siguranţă în viitor şi va deveni o echipă puternică pentru Liga a II-a”, a mai spus fostul antrenor al Olimpiei. Nici azi staff-ul timișorenilor nu a fost complet, zilele următoare fiind așteptat și Gabriel Vochin, colaboratorul lui Bogdan Andone, care va fi, la fel ca Toni Foale, ”secund”.

”Va fi un sezon foarte dificil, cu echipe foarte puternice. Echipele care au promovat din Liga a III-a, precum Sibiu sau FC Argeș, chiar și Miroslava, care a luat jucători de la Iași, s-au întărit foarte mult, echipe cu potență financiară, chiar am vorbit cu cineva de la Sibiu despre salariile de acolo, care depășesc mult și posibilitățile de aici, ceea ce m-a surprins, sunt și echipele puternice precum Mioveni, UTA, Târgoviște, Pandurii, Tg. Mureș, Călărași. Vor fi șase-șapte echipe care se vor bate la primele locuri după care sperăm să fim și noi acolo în prima jumătate a clasamentului. Asta ne dorim, să facem pasul în primele 10, nu va fi ușor ținând cont de echipele care sunt acum în Liga a II-a. Dar sunt convins că prin multă muncă, disciplină, ușor ușor ne vom încadra la final”, a comentat Andone pe marginea obiectivului stabilit de conducere.

Apropiat de jucători, dar strict la capitolul disciplină

Noul antrenor a avut o ședință scurtă cu jucătorii înainte de antrenamentul din această seară.


”Le-am spus în două-trei cuvinte care e filosofia mea, unde am fost ca antrenor, ca să mă cunoască și ei, le-am trasat câteva idei după care să se ghideze, programul, să nu umble după 10.30 noaptea în oraș că nu prea-mi place. Okay, sâmbătă au și ei voie să iasă la un pahar de vin sau bere pentru că e normal, nu au competiție, dar cu limită, clar, totul să nu depășească, sunt și ei fotbaliști, nu trebuie să se facă de râs”, a explicat Andone. Disciplina sa s-a văzut din primele minute de antrenament, când câțiva jucători nu au respectat toate cerințele la ”gărdulețe” și au fost puși imediat la flotări.

Antrenorul în vârstă de 42 de ani a și luat decizii importante la Satu Mare în ceea ce privește îndepărtarea unor jucători din cauza actelor de indisciplină, precum Ursu și Ludușan pe final de sezon, dar neagă că ar fi un tehnician dur. ”Eu sunt un antrenor chiar foarte apropiat de jucători, dar cu o limită, disciplina e clară, de aici pleacă totul, putem avea o colaborare foarte bună sau foarte strictă. Eu sunt adeptul unei relații apropiată, chiar pot să apeleze la mine și cu problemele lor personale, vreau să fiu cât mai aproape să pot să ajut, dar nu accept acte de indisciplină cum au fost cele de la Satu Mare, în urma cărora am și dat câțiva jucători afară pe final de campionat”, a punctat Andone. Acesta a precizat că va încerca să implementeze sistemul său prefere la ASU Poli, fără a-l dezvălui. ”O să încerc să-mi aduc jucătorii pentru un anumit sistem. Dacă nu reușesc nu e problemă, am jucat mai multe sisteme și ca jucător. Inclusiv ca secund lui Șumi am jucat cu trei fundași centrali sau cu cinci pe linia de fund, nu e o problemă, mă pot adapta, voi vedea cum răspund la sistemul meu, dar eu voi încerca să-i pregătesc într-un anumit sistem. Sper să se adapteze și să-l accepte ca echipă. Atunci va fi okay pentru ei la acest nivel al Ligii a II-a”, a conchis antrenorul care și-a încheiat mandatul la ”Oli” cu victorii la scor. Conform liga2.ro a folosit sistemele de joc 4-2-3-1 și 4-3-3 în ultimele întâlniri.

Lazea în teste, Motreanu cu semnul întrebării

Principala noutate de la antrenamentul de azi a fost Cristian Florin Lazea. Mijlocașul de 23 de ani e deocamdată în pregătire. În sezonul trecut acesta a evoluat titular la CSM Lugoj în C4, marcând două goluri în 26 de apariții din postura de mijlocaș central. În CV-ul arădeanului mai figurează prezențe în B la UTA și Rapid. Înainte de Lugoj a trecut și pe la FC Hunedoara, tot în Liga a III-a.

În altă ordine de idei la pregătire a revenit Ioan Mera, învoit ieri, în timp ce ASU Poli nu știe încă dacă va putea miza pe Radu Motreanu în viitorul sezon. Fundașul dreapta al cărui împrumut expiră de la ACS Poli își dorește să aibă meciuri în picioare în B în condițiile în care șansele sale de a pătrunde în primul 11 al echipei de primă ligă sunt mici în sezonul viitor. Dacă ieri părea că cele două cluburi ajung la o înțelegere, astăzi totul părea blocat. Săptămâna trecută Adrian Neaga, managerul sportiv al lui ACS Poli, anunțase că ”Motreanu e exclus să mai meargă la ASU”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.