BATJOCURĂ pe bani publici: Jazz TM şi Zilele Lacului Surduc vor avea...

BATJOCURĂ pe bani publici: Jazz TM şi Zilele Lacului Surduc vor avea loc în aceeaşi perioadă

0
DISTRIBUIȚI

An de an, sume importante de bani sunt alocate de la bugetul local al Timişoarei şi de la bugetul judeţului pentru diverse organizaţii sau direct pentru organizarea de evenimente artistice. Teoretic, beneficiarii ar trebui să fie chiar cei din banii cărora se organizează evenimentele, însă organizatorii nu par să ţină cont de asta. Astfel, la nivel local a devenit se pare o tradiţie ca evenimentele organizate de primăria Timişoara şi de Consiliul Judeţean Timiş să se suprapună. Este cazul Zilelor Lacului Surduc, eveniment organizat de Asociaţia pentru Promovarea Turismului, care se suprapune peste Jazz TM, festivalul Primăriei Timişoara. Ambele evenimente au loc în weekend-ul 1-2 iulie.

„Întreceri și demonstrații pe apă, activități de divertisment pentru copii și un show aeronautic de anvergură vor continua și în acest an evenimentele de promovare turistică a lacului Surduc și a obiectivelor din împrejurimi. Muzică de calitate, DJ și invitați surpriză, plimbări cu bicicleta pe malul lacului sunt câteva dintre promisiunile acestei ediții, alături de o premieră”, au transmis organizatorii.

Sâmbătă, întâi iulie, în cadrul Zilelor Lacului Surduc se va desfășura a doua ediție a Aero Nautic Show, un spectacol de acrobații aeriene și nautice oferite de Asociația Aeronautică Română (detalii Diana Dumitrache, președinte AAR, tel.


0722424147 ). Tot sâmbătă sunt programate să aibă loc concerte susținute de DJ Sava, DJ Dark, Mr. Pit, GeoDaSilva, Andaro, Sean Norvis, Stino Grant s.a. (detalii Marius Costiuc, RMS Consulting, tel. 0764818837), iar ziua se va încheia cu focuri de artificii.
Duminică, doi iulie, sunt programate să aibă loc întreceri pe apă, plimbări cu bicicleta în jurul lacului, teatru de păpuși și activități distractive pentru copii, plimbări cu barca pe lacul Surduc, dar și un concert de muzică populară susținut de interpreți precum Ramona Ilieși Drăgan, Adrian Stanca, Camelia Florea și Marinică Trocea.

Demonstrații de karting, concursuri de pescuit, demonstrații canine și exerciții de salvare din apă sunt alte câteva repere ale momentelor pregătite pentru începutul lunii iulie pe Lacul Surduc.

Ca noutate, ediția din acest an aduce tuturor turiștilor care trec prin Fârdea, invitația de a descoperi preparatele de pește din zonă. În colaborare cu Primăria Comunei Fârdea, Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Timiș vă invită la Seri de pește la Surduc! O modalitate de a „gusta” din tradițiile culinare de preparare a peștelui din zonă, fie că este vorba de crapul din lacul Surduc sau păstrăvul din crescătoriile atât de renumite de la Luncani sau Românești.

Tot în premieră, organizatorii au decis ca, din acest an, să targeteze un public iubitor de campare la cort, prin urmare au fost alese locații care urmează să fie anunțate de către Primăria Comunei Fârdea și puse la dispoziția doritorilor.

„Zilele Lacului Surduc reprezintă un eveniment de weekend organizat cu scopul de a promova obiectivele turistice din zonă, de a dezvolta și promova turismul sub diferitele sale forme, în județul Timiș”, a transmis APT.

Și în weekendul care urmează mai multe evenimente cu public țintă asemănător sunt programate în aceleași zile: Timișoara Rocks!, organizat de primărie, în Piața Operei, dar și Rock la Mureș, la Periam-Port, sau StreetDelivery pe strada Țarcului din Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.