BC Timba, și mai aproape de Liga Națională, după victoria din fața...

BC Timba, și mai aproape de Liga Națională, după victoria din fața celor de la Cuza Voda Brăila. Ce timișorean a ratat la mustață „triple-double”

0
DISTRIBUIȚI

Debut cu dreptul pentru BC Timba Timișoara în cadrul Turneului Final de calificare în Liga Națională de Baschet Masculin. Meciul de deschidere al „patrulaterului” de la București a avut sorți de izbândă pentru timișorenii care au trecut de Cuza Sport Brăila, după ce, pe final, au avut și un avans de aproape 20 de puncte.

Este, practic, un obiectiv cu jumătate împlinit pentru bănățeni a căror antrenor spunea înainte de turneu că este nevoie de două jocuri finalizate cu victorie pentru a reveni pe prima scenă basdchetbalistică a țării. În echipament verde complet, Timba a mers din egal în egal în startul jocului, fiind chiar condusă la jumătatea primului sfert cu 10-8, pentru un final în care Cuza Sport Brăila avea patru diferență, 18-14.

Handicapul a fost remontat cu cinci minute înainte de pauza mare, însă tot trupa de pe Dunăre avea să termine în avantaj după primele 20 de minute ale meciului, scor 28-25.


Egalitatea s-a refăcut la 31-31, grație unei aruncări de trei puncte a lui Engi iar după Timba a trecut la timonă și nu a mai scăpat conducerea din mână. Timp de trei minute nu s-a schimbat tabela de marcaj. Kovacevici, de la distanță, a stabilit scorul înainte de ultima secvență, 38-47.

„Urșii” sperau ca vor avea parte de un final lipsit de emoții, mai ales că diferența dintre cele două a fost și de aproape 20 de puncte. Kovacevici, cu „four points play”, a risipit orice emoții, scorul final fiind 58-69. BC Timba Timișoara va reintra pe parchet mâine de la aceeași oră, într-o partidă în care pentru bănățeni se vor „vinde” biletele pentru Liga Națională de Baschet Masculin.

Cuic a avut o evoluție foarte bună, fiind aproape de „triple-double”, având 10 pase decisive, 13 recuperări și șapte puncte, în vreme ce Deconescu a fost lider la capitolul puncte marcate, 20, alături de cele 10 recuperări. Kovacevici a marcat 16 puncte, urmărit îndeaproape de Kovac, cu 14 puncte și șapte recuperări.

BC Timba Timișoara: Deconescu (20 de puncte), Kovacevici (16), Kovac (14), Engi (12), Cuic (7), Boloni, Ilie, Lazăr, Medygesi, Ionescu, Veina, Vasale

Foto: arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.