În bisericile din Timiș se strâng bani pentru copiii săraci. Pentru ce...

În bisericile din Timiș se strâng bani pentru copiii săraci. Pentru ce scop nobil vor fi folosite fondurile

0
DISTRIBUIȚI
Se strâng bani în biserici pentru elevii săraci.

Mitropolia Banatului strânge din nou bani pentru elevii din județul Timiș. Astfel, în această săptămână, a avut loc ședința de lucru a sinodului mitropolitan, în cadrul căreia s-a luat decizia ca în toate bisericile din județ să fie organizate colecte, în perioada de vară.

Sumele de bani adunate vor fi folosite pentru a fi cumpărate rechizite și haine elevilor care provin din familii cu posibilități materiale reduse, astfel încât “și Biserica să contribuie la evitarea abandonului școlar”.

Vă reamintim că, de Rusalii, în toate bisericile din județul Timiș au fost pregătite cutii, iar credincioșii au fost încurajați să doneze bani pentru premierea elevilor olimpici.


În total, s-au strâns aproximativ 30.000 lei, iar cu cei 100.000 lei oferiți de Consiliul Județean Timiș, plus alți 10.000 lei strânși de la firme, 140 de elevi au primit premii în bani pentru rezultatele remarcabile obținute.

Festivitatea de premiere a avut loc în cadrul primei ediții a evenimentului “Maratonul Inteligenței”, organizat la Filarmonica Banatul, la mijlocul acestei luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.