Bogdan Murărescu: „Situația e tragică în sala Constantin Jude, chiar va fi...

Bogdan Murărescu: „Situația e tragică în sala Constantin Jude, chiar va fi imposibil să ne antrenăm. De ce spune antrenorul Timbei că echipa este privată de bani

0
DISTRIBUIȚI

După doi ani petrecuți pe a doua scenă baschetbalistică, BC Timba Timișoara a reușit să revină în Liga Națională de Baschet Masculin. Turneul de promovare de la București care a avut loc la capătul săptămânii trecute, în care „urșii” au terminat pe prima poziție după o victorie în urma unei reprize suplimentare, a consfințit promovarea Timbei.

Acum Timișoara trebuie să susțină echipele sportive care vor juca în ligile naționale, însă doar o sală stă la dispoziție. Probleme au existat și în trecut, iar Bogdan Murărescu, antrenorul Timbei, prezent la emisiunea PRESSALERT LIVE, este sceptic în ceea ce privește viitorul apropiat. „Situația e tragică, chiar nu știu cum vom reuși să ne antrenăm. E imposibil ca toate echipe să se antreneze la Constantin Jude, la ore normale, de două ori pe zi. Nu ai cum, practic. Dacă începem de la 8.00 la 23.00, e imposibil! Maximum un antrenament poate să facă fiecare echipă. Problema e legată de faptul că echipele SCM-ului au prioritate, lucru pe care nu-l înțeleg. Suntem 7-8 participante din Timișoara în ligile naționale și ar terbui să fim tratate cu egalitate de toată lumea. Intervin probleme legate de sală.


Baschetul masculin de la SCM are pozițiile bătute în cuie în fiecare zi. Handbalul la fel. Rămân celelalte echipe să se bată cap în cap. Poate ar trebui să se facă niște eforturi pentru a fi gata prima sală construită de UPT. Lucrurile s-ar mai simplifica. Sala de la Giroc ar fi rezolvat problema, dar pe moment e tragică situația. Un oraș ca Timișoara, cu atâtea participante, nu are loc să se antreneze echipele orașului”, a atras atenția Bogdan Murărescu, antrenorul echipei BC Timba Timișoara, la PRESSALERT LIVE.

Cel care s-a aflat pe banca Timbei atât la promovarea din acest an, cât și la cea din 2012, spune că nu este corect modul în care administrația locală împarte bugetul pentru sport. „Suntem deranjați de această abordare, dar nu știu dacă e Nicolae Robu vinovat. Nu vreau să intru în problemele acestea. Cred că ar trebui să fie echidistanță între toate participantele. Vom avea 7-8 echipe care cred că în funcție de performanță ar trebui să se împartă buget de la primărie, consiliu județean și așa mai departe. Eu zic că ar putea să ne dea bani consiliul județean. Ne-a ajutat întotdeauna și vreau să le mulțumesc, de aia am și spus că în mare parte am fost privați. Sper să ne ajute și în continuare, acum chiar mai mult”, a specificat Bogdan Murărescu în studioul HDV.

Pentru a reliefa și mai bine situația în care se va afla echipele ce au nevoie de o sală de sport, antrenorul Timbei a relatat o întâmplare mai puțin plăcută care a avut loc înaintea turneului de promovare. „Înainte să plecăm la turneul final trebuia să avem un antrenament de la ora 16.00, dar în timpul primului antrenament de dimineața a venit cineva de la baschet feminin și au spus că trebuie să ne mutăm antrenamentul pentru că joacă un meci amical. Mi-au spus că dacă nu vor să mi-l mut, atunci o să mi-l ia. A fost ceva de genul acesta, așa se desfășoară lucrurile”, a a mai spus Murărescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.