Captură IMPRESIONANTĂ a poliţiştilor de frontieră, în doar două zile, în minivacanţa...

Captură IMPRESIONANTĂ a poliţiştilor de frontieră, în doar două zile, în minivacanţa de Rusalii. Ce maşini au fost confiscate

0
DISTRIBUIȚI

Mai multe maşini furate din străinătate au fost descoperite la punctele de trecere a frontierei din vestul ţării. Probabil, cei care încercau să introducă autoturismele în ţară, credeau că vigilenţa oamenilor legii nu este atât de activă, însă nu a fost deloc aşa. În doar două zile au fost depistate trei autovehicule ce figurau ca fiind bunuri căutate pentru folosirea ca probe în cadrul procedurilor penale, respectiv bunuri căutate pentru confiscare, în Germania şi Italia.

Primul caz a fost întâlnit vineri, în dimineaţa zilei de 2 iunie, în jurul orei 5.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac – Nagylak. În vârstă de 26 de ani, cetăţeanul român pe numele Sorin B., din judeţul Argeş, se afla la volanul unei autoutilitare marca Fiat Ducato, an de fabricaţie 2002. Verificările fectuate în baza de date au rezultat că mijlocul de transport figurează ca „bun pentru folosirea ca probe în cadrul procedurilor penale”. Autorităţile din Germania au introdus alerta cu câteva zile în urmă, în 29 mai 2017. Bărbatul a declarat că a achiziţionat autoturismul în schimbul sumei de 1.000 de euro şi că nu ştia despre cele constatate.

O zi mai târziu, la aceeaşi oră, de data aceasta la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, pe sensul de intrare în ţară, un şofer de 33 de ani, pe numele său Mihai B., din Galaţi, s-a prezentat la volanul unei autoutilitare IVECO, din 2006.


Mijlocul de transport figura în baza de date în aceeaşi situaţie ca anteriorul, doar că alerta era introdusă de autorităţile italienie încă din aprilie 2008. 3.000 de euro a spus moldoveanul că a plătit pe maşină, despre care nu ştia că este căutată de oamenii legii din Italia.

Câteva ore mai târziu, la ora 12.00, tot la acelaşi punct de frontieră, un cetăţean italian în vârstă de 43 de ani conducea o autoutilitară marca MAN, pe care tracta un Mercedes fără numere de înmatriculare, având o copie xerox după certificatul de înmatriculare şi un certificat de inspecţie tehnică. Maşina figura ca „bun pentru confiscare” din 12 octombrie 2015, tot în Italia. Italianul Mario G. A declarat că vehiculul de 7.000 de euro îi aparţine unui prieten pe care urma să-l transporte în România.

Toate cele trei mijloace de transport au fost confiscate până la finalizarea cercetărilor. Poliţiştii de frontieră au întocmit acte de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire la furt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.