Istoria activității sportive din cadrul Universității Politehnica Timișoara, sintetizată într-o monografie semnată...

Istoria activității sportive din cadrul Universității Politehnica Timișoara, sintetizată într-o monografie semnată de profesorul Nicolae Neguț FOTO

0
DISTRIBUIȚI
prof. uni. Nicolae Neguț

Biblioteca dedicată sportului alb-violet din Banat s-a îmbogățit cu încă o lucrare. Fundația Politehnica a prezentat astăzi cartea semnată de profesorul universitar Nicolae Neguț: De la Societatea Sportivă” de ieri (1920-1921) La Asociația Sportivă Universitară de azi (2015-16). Fotbalul are rolul principal în cadrul monografiei realizate cu ocazia a 95 de ani de activitate sportivă în cadrul UPT.

Nici handbalul sau voleiul nu lipsesc din noua lucrare dedicată lui Poli. Volumul face parte din colecția ”Memorii” și e lansat de Editura Universității Politehnica. Cartea are 270 de pagini și e structurată ”într-un fel neobișnuit”, după cum recunoaște Nicolae Neguț. Are 34 de pagini de text la început, 34 de pagini de text la sfârșit, între care sunt 200 de pagini de poze color. Există un cuprins pentru text, cu capitole precum ”Înființarea Școlii Politehnice din Timișoara” sau ”Societatea Sportivă a Școlii Politehnice din Timișoara”, cât și unul separat pentru partea de fotografii. Acestea prezintă momente din viața lui Poli, dar și unele documente inedite, publicate probabil în premieră. ”Reprezintă o sinteză a performanțelor, portrete ale jucătorilor și anumite caricaturi făcute de Popa Popas, echipa de handbal în 11, de unde a rezultat echipa de sală…. Baza sportivă…”, a mai spus Neguț.

Acesta a ocupat în ultimii ani funcția de președinte la ASU Politehnica Timișoara, ale cărei performanțe din ultimii ani sunt de asemenea notate.


”Nu a fost al 12-lea jucător, ci al 12-lea până la a nu știu câtelea jucător. Fără ei am fi tot în Campionatul Municipal”, a concluzionat Nicolae Neguț cu referire la suporteri. Fostul rector UPT Ioan Carțiș a semnat un text pe ultima copertă. La prezentare au participat numeroși foști sportivi și conducători ai Politehnicii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.