Cea mai populară carte scrisă de Mircea Cărtărescu, pusă în scenă la...

Cea mai populară carte scrisă de Mircea Cărtărescu, pusă în scenă la Timișoara. Când poți vedea spectacolul

0
DISTRIBUIȚI

De ce iubim femeile este un topic lansat de Mircea Cărtărescu într-o suită de povestiri care au „explodat” pe piața literară românească și au provocat  sute de reacții, de bine și mai puțin bine înțelese nostalgii și emoții.

Iată că la 10 ani după primul spectacol montat la Teatrul Național din Timișoara pe textele lui Mircea Cărtărescu, Visul, un nou spectacol al Teatrului Național își așteaptă publicul joi, 29 iunie, de la ora 19.00, la Sala Mare.

De ce iubim femeile, în lectura Mihaelei Lichiardopol, creează un spațiu al cotidianului prin care visul și imaginația trec atât de repede încât par să se confunde cu realitatea.


Prin poveștile lui Mircea Cărtărescu, prin textul de spectacol realizat de regizoare împreună cu Geanina Jinaru-Doboș, prin imaginile construite de scenografa Geta Medinski și de  creatorul conceptului video, Sebastian Hamburger, prin muzica compusă de  Gabriel Almași, spectacolul devine o colecție de mărturisiri despre inevitabila oglindă în care se văd bărbații atunci când privesc în ochii femeilor. În cotidianul cu străfulgerări fantastice al universului lui Cărtărescu, bărbații posedă, părăsesc, domină, ucid prin absență. Dar în același timp, bărbatul recitește femeia cu semnele fabulosului și ale misterului.

Distribuția îi reunește pe actorii Victor Manovici, Alina Ilea, Cătălin Ursu, Călin Stanciu Jr., Ana Maria Cojocaru, Daniela Bostan, Roberta Popa, Luminița Tulgara, Paula Maria Frunzetti, Amalia Huțan, Cristina Dumitru, Adrian Jivan, Bogdan Spiridon, Flavius Retea și Constantin Tovarnițchi.

Biletele se pot achiziționa la Agențiile Teatrului Național (Agenția „Mărășești”, str. Mărășești nr. 2 și Agenția „Sala 2”, Parcul Civic), orar marți-duminică, între 11.00 – 19.00, sau online pe www.tntimisoara.com.

Foto: Adrian Pîclișan / TNTm

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.