Construcția de locuințe, în declin în vestul țării. Ce se întâmplă la...

Construcția de locuințe, în declin în vestul țării. Ce se întâmplă la nivel național

0
DISTRIBUIȚI

În județele din vestul țării, numărul autorizațiilor de construire pentru clădiri rezidențiale este în scădere. De altfel, această tendință poate fi observată și la nivel național.

Institutul Național de Statistică anunță că numărul autorizațiilor de construire pentru clădiri rezidențiale a scăzut cu 4,6% în aprilie față de luna martie a acestui an și cu 11% față de luna aprilie a anului precedent, la 3.327, la nivel național. Și în ceea ce privește Regiunea Vest se poate observa o scădere.

“În luna aprilie 2017 s-au eliberat 3.327 autorizaţii pentru construirea de clădiri rezidenţiale, din care 64,3% sunt pentru zona rurală. Distribuţia în profil regional evidenţiază o scădere a numărului de autorizaţii de construire eliberate pentru clădiri rezidenţiale faţă de luna martie 2017, în următoarele regiuni de dezvoltare: Sud-Est (-141 autorizaţii), Nord-Est (-40), Centru (-26), Bucureşti-Ilfov (-13) şi Vest (-3).


Creşteri s-au înregistrat în următoarele regiuni de dezvoltare: Sud-Muntenia (+35 autorizaţii), Nord-Vest (+22) şi Sud-Vest Oltenia (+4)”, transmite Institutul Național de Statistică.

De asemenea, în luna aprilie a acestui an față de aceeași lună din 2016, se remarcă o scădere a numărului de autorizații de construire eliberate pentru clădiri rezidențiale în majoritatea regiunilor de dezvoltare. Astfel, cele mai semnificative scăderi s-au putut observa în Sud-Est, 154 de autorizații mai puține, Vest – 136 mai puține, Nord-Vest (-97) și Sud-Muntenia (-81). Doar în regiunea de dezvoltare București-Ilfov s-a înregistrat o creștere, cu 129.

Totodată, în acest an, până la sfârșitul lunii aprilie, s-au eliberat, la nivel național, 10.744 de autorizații de construire pentru clădiri rezidențiale, în scădere cu 2,5% față de aceeași perioadă a anului precedent. Cea mai mare scădere este înregistrată în regiunea de dezvoltare Vest (-235 de autorizații), fiind urmată de Sud-Muntenia (-219), Sud-Est (-96), Nord-Vest (-74) şi Sud-Vest Oltenia (-19). Creşteri s-au înregistrat în regiunea de dezvoltare Nord-Est (+135 autorizaţii), Bucureşti-Ilfov (+126) şi Centru (+109).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.