Corina Chiriac susţine un concert extraordinar, cu şlagăre de neuitat, la Timişoara...

Corina Chiriac susţine un concert extraordinar, cu şlagăre de neuitat, la Timişoara VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
Corina Chiriac va susţine un concert cu şlagăre de neuitat, la Timişoara

Una din cele mai de succes cântăreţe din România, a cărei carieră muzicală, începută în anii 1970, s-a menţinut la cote înalte pe parcursul a peste patru decenii, Corina Chiriac va susţine un concert extraordinar la Timişoara, în cadrul seriei de evenimente „La Gioia“, care va avea loc joi 22 iunie, de la ora 19.00, la Fratelli.

Anul trecut, Corina Chiriac, în vârstă de 67 de ani, a lansat un nou album best – of, „Ne cunoaştem din vedere“, produs de casa de discuri Eurostar. Actrița, cântăreața, compozitoarea și textiera Corina Chiriac s-a născut la 26 octombrie 1949 la București. A studiat, timp de șase ani, vioara  și pianul la Școala de muzică nr. 1 din București. Debutul actoricesc a fost la Teatrul de Comedie din București, cu un rol secundar în piesa „Sfântul” de Eugen Barbu, în regia Sandei Manu. În perioada studenției a jucat la Teatrele Cassandra, de Comedie și Giulești, în piese de teatru precum „Sfântul”, „Căsătoria”,„Platonov”, „Croitorii cei mari din Valahia” (comedie), „Sânziana și Pepelea”, „Domnișoara Nastasia” etc.

A debutat în viața muzicală în anul 1965, într-o emisiune de televiziune, interpretând două compoziții proprii și melodia “Pe Valea Prahovei” a lui George Grigoriu.


A revenit în muzica ușoară patru ani mai târziu, participând la concursul de televiziune “Steaua fără nume”. A reprezentat România la Festivalul “Cerbul de aur” (martie 1971), unde a obținut “Cerbul de bronz”, cu melodiile “Inimă nu fi de piatră” și “Va veni o clipă”. În același an a apărut în filmul “Aventuri la Marea Neagră”. Din anul 1972 a participat la toate edițiile Festivalului național de muzică ușoară de la Mamaia, activitatea sa artistică muzicală intensificându-se cu înregistrări la TV și Radio, concerte.Tot în 1971 i-a apărut primul disc single la Electrecord şi a efectuat turnee în Bulgaria, în fosta Republică Democrată Germană (RDG). În anul 1981 a apărut la Electrecord primul album LP al artistei, “Eu sunt Corina”. După o pauză de 7 ani, în 1983, a fost reluat Festivalul de la Mamaia, unde Corina Chiriac a participat cu melodiile “Nimic nu poate învinge iubirea” (Marius Țeicu — Trofeul Mamaia), “Strada speranței” (Vasile Veselovschi — Premiul organizatorilor) și “Apă și foc” (Horia Moculescu — Premiu Creație). Melodia “Strada speranței” a devenit șlagărul emblematic al Corinei Chiriac. În 1985 apare la Electrecord cel de-al treilea album al Corinei Chiriac, intitulat “Corina”, iar doi ani mai târziu este lansat al patrulea album al artistei — “Și ieri, și azi, și mâine”.

În perioada 1988-1994 s-a stabilit temporar în SUA, unde a lucrat ca reprezentant delegat al TV România, agent imobiliar, s-a ocupat de problemele studenților multinaționali de la Universitatea UCLA ca manager al MZL Properties, și-a făcut debutul de cronicar în revista Democratic Romania din SUA. Repertoriul Corinei Chiriac cuprinde un număr semnificativ de piese, de genuri și stiluri muzicale diferite, de la romanță, muzică lăutărească la șansonete, piese de dans, muzică ușoară: “Inimă nu fi de piatră”, “Parfumul străzilor”, “Ce mică-i vacanța mare”, “O clipă de sinceritate”, “Trenul fericirii”, “Nu mă uita de tot”, “Nu te enerva” etc.

Intararea la concertul susţinut de Corina Chiriac este liberă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.