Cu ţipete din partea primarului Robu şi 14 voturi pentru, reorganizarea Direcţiei...

Cu ţipete din partea primarului Robu şi 14 voturi pentru, reorganizarea Direcţiei Sociale a fost votată în CL Timişoara

1
DISTRIBUIȚI

Plen cu ţipete la Consiliul Local Timişoara, acolo unde proiectul privind comasarea structurilor care se ocupă de activitatea de socială a Primăriei Timişoara a fost repus la vot. Astfel, prin adoptarea noului proiect, municipalitatea ar urma să aibă o singură structură care să se ocupe de serviciile sociale. Este pentru a treia oară când proiectul a ajuns pe masa aleşilor locali, după ce în primele două daţi a fost retras de la vot, pentru organizarea unei dezbateri publice.

„Cred că este momentul să votăm şi să încetăm cu aceaste discuţii care sunt ca o consecinţă a faptului că unii nu înţeleg să se detaşeze de interesele lor personale. Cred că trebuie să trecem la vot pur şi simplu pentru că s-au spus toate lucrurile care trebuiau spuse şi s-au făcut toate clarificările. Vă rog să nu ne mai răpiţi timpul, doamnelor angajate, pentru că aţi întrecut toate limitele inclusiv ale unui concept care e format din două cuvinte.


(…) Cei îndrituiţi să dea avize s-au pronunţat. Nu există nimeni peste ANFP în termeni de avizare. Nu există nimeni. De la juriştii din primărie există aviz, de la secretar există, de la ANFP există aviz cu restul sunt discuţii sterile. În momentul în care reiei veşnic aceleaşi discuţii şi baţi apa în piuă este deja tergiversare. Pentru că sunt două persoane care nu doresc această schimbare. Şi nu vreau să pierd timpul din timpul meu pentru a discuta lucruri penbile pe care aceste persoane le-au făcut şi continuă să le facă”, a spus Robu.

Consilierul PSD Luminiţa Ţundrea de la PSD a explicat că a cerut actele referitoare la fundamentarea proiectului, care însă nu au ajuns la consilieri şi că se teme ca nu cumva ANFP să sancţioneze primăria. Şi liderul sindicatului angajaţilor din Primăria Timişoara, Tiberiu Negrei, a atenţionat că proiectul nu este legal, pentru că ANFP nu ar fi dat aviz pentru desfiinţarea structurilor. Primarul a negat vehement acest lucru.

„Din păcate constat că autoritatea nu își asumă prerogativele pe care le are de a pune piciorul în prag. Nu la fiecare cârtitor trebuie să stăm, cetățenii așteaptă de la noi rezultate, nu să tot stăm să batem apa în piuă că nu știu cui îi convine de postura lui de a ține lucrurile în loc, pentru că în felul acesta își mai atrage poate vreo doi adepți”, a ţipat primarul Robu, nervos. Proiectul a trecut cu 14 voturi.

1 COMENTARIU

  1. Toata manevra e facuta de tovarasul Robu pentru a o ajuta pe prietena lui Rodica Cojan. Aranjamentele politice primeaza pentru primarul Robu. Noapte buna Timisoara. Pacat de angajatii acestei institutii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.