Culori muzicale diverse alături de Amalia Gaiţă şi Sebastian Spanache Trio, la...

Culori muzicale diverse alături de Amalia Gaiţă şi Sebastian Spanache Trio, la Festivalul Artelor Timişorene FOTO

1
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1540466258">
Amalia Gaiţă a susţinut un concert plin de culoare la Festivalul Artelor Timişorene

Cea de-a patra ediţie a Festivalului Artelor Timişorene a continuat miercuri în Piaţa Libertăţii şi Piaţa Unirii cu o serie de acţiuni care au fost savurate pe deplin de public. La faţa locului au avut loc prezentări şi workshop-uri de pictură pe basorelief , atelier de țesături şi pictat plase, ateliere muzicale interactive pentru copii – construire de instrumente muzicale din diverse materiale neconvenționale sau jocuri muzicale cu premii și lecții de interpretare la instrumente și voce. Aplauzele spectatorilor au mers şi către spectacolul de dans sportiv susţinut de Magnum Team sau spectacolul de musical susţinut de Facultatea de Muzică şi Teatru din Timişoara. Înainte de partea muzicală a evenimentului, pe scena din Piaţa Libertăţii a avut loc şi premierea concursului Top 100 Foto – Top 10 Video Timișoara.

Surpiza serii a fost spectacolul care a marcat un an de existenţă al proiectului Amalia Gaiţă and the Band. Solista timişoreană care a devenit cunoscută pentru colaborările sale anterioare alături de Teo Milea a oferit un spectacol deosebit alături de Adrian Șchiopu – tobe, Mihai Moldoveanu – bas şi Vlad Cotruș – chitară, în care urechile celor prezenţi au fost desfătate cu compoziţii proprii, incluse în albumul de debut Melting Sun, programat să apară în viitorul apropiat. Dincolo de faptul că absolut toate piesele cântate au fost creaţii proprii, „band“ – ul este cât se poate de sudat, iar „ghiveciul“ de stiluri prin care navighează abil acest proiect are un plus de şarm graţie timbrului vocal al Amaliei. Influenţele jazzy – pop a la Sade care se fac auzite în  melodia „River. Everlasting,“ – compoziţie care în a doua jumătate se transformă graţie instrumentaţiei într-un soi de rock alternativ cât se poate de energic – reuşesc să creeze o stare de „bine“. De mare efect sunt şi desele ruperi de ritmuri din piese ca „Sun Man“ sau „Bells and Demons“, iar amestecul izbutit de funk, pop, rock şi jazz care se revarsă din compoziţiile acestea este de bun augur.

Seara a fost încheiată de recitalul „corect“ susţinut de Sebastian Spanache Trio, formaţie care recent a lansat cel de-al treilea album discografic „The Furnace“. Povestea în jurul căreia gravitează acest disc al trupei alcătuite din Sebastian Spanache –pian, Csaba Santa – contrabas, chitară bass şi Radu Pieloiu – tobe, este una delicioasă, căci din „cuptorul“ celor trei muzicieni „se coace“ un jazz gustos, presărat cu arome de funk şi chiar şi rock.  Contrabasistul Csaba Santa şi-a sărbătorit şi ziua de naştere cu acest prilej, astfel încât a avut parte de felicitări calde şi din partea publicului.

Din păcate, numărul spectatorilor care au asistat la această seară plină de culoare a fost sub aşteptări.

Festivalul continuă până în 11 iunie iar programul evenimentului poate fi consultat aici.

Foto: Denis Budau

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.