Dan Idolu: „Robu vrea să le facă pe toate, dar nu are...

Dan Idolu: „Robu vrea să le facă pe toate, dar nu are competența să conducă obiective de investiții”. Ce spune de ideea unui referendum pentru demiterea primarului VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Traficul din Timișoara a întins nervii șoferilor la maximum în ultimele zile, după ce pasajele Jiul și Popa Șapcă sunt supuse lucrărilor de reabilitare concomitent. Mai mult decât atât, primarul Timișoarei, Nicolae Robu, pare să nu-i pese de necesitățile șoferilor care traversează șoselele urbei de pe Bega, atitudine observată și de Dan Idolu, directorul Aeroportului Internațional Timișoara, prezent în această seară la emisiunea PRESSALERT LIVE.

„S-a redactat și transmis un comunicat de presă semnat de Călin Dobra, ca urmare a situației de șoc după cele cinci zile de relativă vacanță. Șocul acelui trafic congestionat, atitudinea și reacția verbală sfidătoare, jignitoare, a lui Robu, a făcut ca opoziția să aibă atitudine. Una dintre ele e să fie dat drumul la pasaje, nu astăzi, nu mâine, ci cât mai repede. Lucrările la pasajul Jiul au început cu aproape doi ani în urmă iar pentru că nu au fost bine organizate, am ajuns în această situație. Puneți sistemul de semaforizare pe lumină intermitentă”, a exclamat liderul consilierilor locali PSD, Dan Idolu, în studioul HDV.

Mai mult decât atât, s-a trecut și la asflatarea străzii Simion Bărnuțiu, astfel că au apărut noi ambuteiaje. „Lumea este nervoasă din cauza traficului sufocant din Timișoara. Nu ne referim doar la zona centrală. Trebuie să fim realiști, toți știu că același lucru se întâmplă pe Dorobanți, la intrarea dinspre comuna Ghiroda, pe calea Girocului la fel, aud că și calea Aradului este blocată. Acum, pe calea Girocului, se lucrează cum se lucra în luna octombrie, când s-a deschis șantierul. Sunt zile întregi în care nu vedem pe nimeni la lucru. De ce nu se lucrează noaptea, în weekend?”, a explicat Dan Idolu la PRESSALERT LIVE.

De altfel, primarul Timișoarei a spus că ar băga bețe în roate firmelor constructoare dacă ar acționa împotriva intereselor acestora, chiar dacă ele nu-și fac treaba pe șantierele din oraș. „Dânsul a făcut un autodenunț astfel. Este obligatoriu să existe clauze contractuale. Sunt sigur că există. Nici nu mă gândesc să ajungem în situația în care nu respectăm contractul, legea contractelor. Ca să funcționeze, este foarte simplu, trebuie ca în momentul în care ai redactat caietul de sarcini impui ceva, iar la licitație vine cine poate”, a specificat consilierul local PSD, Dan Idolu.

Întrebat despre propunerea făcută de Matei Suciu, aceea de a se organiza alegeri anticipate pentru demiterea lui Nicolae Robu, Dan Idolu a menționat că: „înainte de a fi sustenabilă și pusă în practică, este o temă de dezbatere.


Cetățenii acestui oraș trebuie să știe că există și posibilitatea aceasta ca ei să scape de calvarul de zi cu zi la care sunt supuși. Chiar nu se putea să nu se lucreze în paralel la pasajul Jiul și Popa Șapcă? Am informații că Popa Șapcă va rămâne mult timp închis. Nicolae Robu a spus când încă nici nu începuse lucrările că o firmă pesedistă din Iași ar fi vrut intenționat să piardă licitația ca să blocheze lucrările. Este vorba de prost management al lucrărilor. Pasajul Jiul trebuia închis după data de 15 iunie, când se termină școala. Măcar copiii să nu se chinuie. De ce nu a mai așteptat 10 zile? Oare de ce graba asta? Ce vrea să dovedească? Cred că este o neînțelegere contractuală între primărie și constructor. Vestigiile descoperite cred că este un fum aruncat pentru media ca să mascheze altceva. S-au terminat banii cu care s-a contractat lucrarea. Ce se ascunde? Ori o ofertă necorespunzătoare a constructorului, ori o înțelegere care nu mai funcționează?”.

Chestionat pe baza scăderii ștachetei pentru alegerea city manager-ului, votată de PSD, liderul social democraților din CL Timișoara a fost de părere că: „de multe ori cădem în plasa unei atitudini principial corecte, dar care nu funcționează în România. Este normal ca primarul unui oraș să-și facă echipa cu care lucrează. Mi se pare firesc ca primarul să-și aducă un om pe care-l vrea. Vorbim de principii aplicabile în lumea reală. Nu ne-am imaginat că Robu poate merge atât de departe și de fiecare dată încerc să îi găsesc circumstanțe atenuante vizavi de ce se întâmplă în oraș. Aici, m-am obișnuit ca oamenii să gândească cu bun simț. Rău este că ne trece supărarea, și cred că timișorenilor le va trece vizavi de ce se întâmplă acum, pentru că așa suntem noi, indulgenți”.

Dan Idolu nu a ezitat să încheie oarecum ciclic, scoțând în evidență și deficiența traficului în comun din Timișoara. „Modul în care se fac lucrările este inadecvat. Robu vrea să le facă pe toate, dar nu are competența să conducă obiective de investiții. Dânsul vine de la o universitate unde a fost învățat să cheltuie bani. Vrem să meargă treburile, suntem iritați că nu se fac așa cum ar trebui. Transportul în comun este un dezastru din nou. Edilii de la Iași, Craiova, s-au preocupat să utilizeze suficiente mijloace de transport ca să existe o opțiune. Acum înțeleg că e murdar, că e cald. Traficul în Timișoara este dezastruos din cauza șantierelor începute fără planificare”, a conchis Dan Idolu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.