Dizabilitatea poate fi învinsă: trei tineri cu deficiențe din Timiș au câștigat...

Dizabilitatea poate fi învinsă: trei tineri cu deficiențe din Timiș au câștigat cinci medalii la o competiție internațională de înot FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Performanță demnă de toată lauda obținută de trei tineri cu deficiențe din județul Timiș. Marius Silvestru, de 26 de ani, cu parapareză, Alexandru Toma, 13 ani, cu hipoacuzie, și Andrei Cupșa, de 22 ani, cu Sindrom Down, au reușit să se întoarcă de la competiția internațională de înot dedicată sportivilor “Special Olympics” cu cinci medalii.

Concursul s-a desfășurat, la mijlocul acestei luni, la Odessa, Ucraina, fiind înscrise 12 delegații formate din 60 de sportivi cu deficiențe. Cei trei tineri din Timișoara, beneficiari ai Fundației de Abilitare “Speranța”, sub conducerea antrenorului Marius Pârjol, au reprezentat România la competiția internațională, iar la final, s-au clasat pe poziția a patru în clasamentul pe delegații.

“Au participat delegații din Moldova, Transnistria, România, iar restul din Ucraina. Am obținut cinci medalii: una de aur, una de argint, una de bronz, un loc patru și un loc cinci. Ne bucurăm că am reprezentat cu mândrie România peste hotare. Astfel de competiții sunt foarte importante pentru ei, socializează, cunosc mai multe culturi, își fac prieteni, văd alte mentalități, dezvoltă spiritul de competiție.


Toate acestea îi motivează”, ne-a spus Marius Pârjol.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.