Drumul care trece prin Clisura Dunării, cel mai spectaculos defileu al fluviului,...

Drumul care trece prin Clisura Dunării, cel mai spectaculos defileu al fluviului, va fi reabilitat. Cum va fi rezolvată problema căderilor de pietre

0
DISTRIBUIȚI

clisura dunari

Turiștii vor putea ajunge mai ușor în Clisura Dunării, cel mai spectaculos defileu al fluviului. Ministrul Transporturilor a anunțat că Drumul Național 57, care trece prin acest loc de poveste și face legătura între Orșova, județul Mehedinți, și Moldova Nouă, județul Caraș-Severin, va fi reabilitat cu bani de la bugetul de stat.

„DN 57 este un drum care pe raza judeţului Mehedinţi are 65 de kilometri, făcând legătura între Orşova şi Moldova Nouă. Vom ataca această problemă pe segmente şi pe sectoare astfel încât să putem suporta şi cheltuielile de la bugetul de stat, pentru că banii sunt alocaţi de la bugetul de stat, nefiind pe fonduri europene.


Reparaţia capitală o vom face în primă fază pe tronsonul dintre Orşova şi Eşelniţa şi ulterior vom continua în acelaşi ritm şi pentru restul sectorului de drum. Urmează să lansăm procedura de licitaţie pentru reparaţie capitală între Orşova şi Eşelniţa”, a spus ministrul Răzvan Cuc, joi, în timpul unei vizite efectuate în județul Mehedinți, potrivit Mediafax.

Ministrul Transporturilor a anunțat că vor fi alocate fonduri și pentru ca problema căderilor de pietre din zonă să fie rezolvată, dar și a corpului drumului, care a fost rupt pe anumite porțiuni din cauza unor viituri.

„Până la sfârşitul lunii iunie vom avea un contract adjudecat pe proiectare, consolidare versanţi pentru a evita toate căderile de stânci. Acolo unde va fi cazul vom face ziduri de sprijin, protejări de versanţi. Ca urmare a unor viituri s-a rupt corpul drumului, s-a întocmit un proiect pentru reabilitare, urmează să fie avizat la Ministerul Transporturilor, după care urmează solicitarea şi alocarea de fonduri”, a afirmat Horaţiu Simion, directorul Regionalei de Drumuri şi Poduri Timişoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.