EVALUARE NAȚIONALĂ 2017 Peste 4.300 de elevi de clasa a VIII-a din...

EVALUARE NAȚIONALĂ 2017 Peste 4.300 de elevi de clasa a VIII-a din Timiș susțin proba scrisă la Limba Română. Vezi ce subiecte au primit

0
DISTRIBUIȚI

Peste 4.300 de elevi din județul Timiș, care au absolvit clasa a VIII-a, susțin, astăzi, cel mai important examen din viața lor: Evaluarea Națională.

Inspectoratul Școlar Timiș anunță că probele scrise din cadrul Evaluării Naționale vor fi susținute în 54 de centre de examen. Astăzi, începând cu ora 09.00, candidații își evaluează cunoștințele la Limba și Literatura Română.

Miercuri are loc proba scrisă la Matematică, iar joi, proba la Limba și Literatura Maternă. În data de 26 iunie, până la ora 16.00, se afișează rezultatele, iar eventualele contestații se depun de către elevii însoțiți de un părinte sau reprezentant legal, în aceeași zi, până la ora 20.00, la centrul de examen unde au susținut proba.


Rezultatele finale se afișează în data de 3 iunie.

Ministerul Educaţiei a anunţat modificări la metoda de calcul pentru admiterea la liceu. Din anul acesta, ponderea mediilor din clasele gimnaziale scade la 20%, faţă de 25 % cât a fost până acum, restul de 80% fiind reprezentat de media de la evaluarea naţională.

Ministerul Educaţiei Naționale pune la dispoziția celor implicați în acest examen, începând de luni, 19 iunie, linia TELVERDE 0800801100 (număr de telefon apelabil gratuit), care va fi disponibil zilnic, pe toată durata desfăşurării examenului, între orele 8:00 -16:00 (luni-joi) şi 8:00-14:00 (vineri).

Rămâi pe PRESSALERT.ro pentru a afla ce subiecte au primit elevii de clasa a VIII-a, cum s-au descurcat cei din județul Timiș și dacă au fost semnalate incidente!

Elevii au avut de răspuns la mai multe cerințe pe baza versurilor poeziei „Ploaie”, de Magda Isanos, iar un alt subiect a constat în scrierea unei compuneri despre o întâmplare, imaginară sau reală, petrecută la o competiţie sportivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.