EVALUAREA NAȚIONALĂ 2017 S-au afișat baremele pentru proba scrisă la Limba Română....

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2017 S-au afișat baremele pentru proba scrisă la Limba Română. Cum trebuiau rezolvate subiectele și câți elevi din Timiș au absentat

0
DISTRIBUIȚI
evaluare nationala
Zeci de elevi din Timiș au absentat de la Evaluarea Națională.

Absolvenții clasei a VIII-a din întreaga țară care au susținut, astăzi, proba scrisă la Limba și Literatura Română din cadrul Evaluării Naționale au aflat și cum trebuiau rezolvate exercițiile primite. În jurul orei 15.00, Ministerul Educației a făcut publice subiectele primite de elevi, dar și baremele de corectare.

Astfel, la subiectul I, elevii au primit poezia „Ploaia”, de Magda Isanos, fiind nevoiți să argumenteze de ce textul aparține genului liric. De asemenea, candidaților li s-a cerut să redacteze o compunere liberă despre o întâmplare la o competiție sportivă.

Inspectoratul Școlar Timiș anunță că la Evaluarea Națională s-au înscris 4.308 candidați, însă 72 nu s-au mai prezentat la proba scrisă la Limba Română. Niciun elev nu a fost eliminat.

Miercuri are loc proba scrisă la Matematică, iar joi, proba la Limba și Literatura Maternă.


În data de 26 iunie, până la ora 16.00, se afișează rezultatele, iar eventualele contestații se depun de către elevii însoțiți de un părinte sau reprezentant legal, în aceeași zi, până la ora 20.00, la centrul de examen unde au susținut proba. Rezultatele finale se afișează în data de 3 iunie.

Ministerul Educaţiei a anunţat modificări la metoda de calcul pentru admiterea la liceu. Din anul acesta, ponderea mediilor din clasele gimnaziale scade la 20%, faţă de 25 % cât a fost până acum, restul de 80% fiind reprezentat de media de la evaluarea naţională.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.