EXCLUSIV Grindeanu în CEx-ul PSD: ”La OUG 13 nu ați făcut nimic...

EXCLUSIV Grindeanu în CEx-ul PSD: ”La OUG 13 nu ați făcut nimic și tot ăștia erați aici” UPDATE 6 S-a retras sprijinul politic premierului

0
DISTRIBUIȚI

Ședința în care se decide soarta guvernului Sorin Grindeanu de către Comitetul Executiv al PSD este una cu scântei, premierul anunțând că nu va demisiona. După ce Darius Vâlcov a citit evaluarea făcută fiecărui minister, majoritatea miniștrilor picând-o, Sorin Grindeanu a luat cuvântul și a trecut la contraatac.

Premierul a spus ca nu a fost la nicio ambasadă și nici nu s-a întâlnit cu Klaus Iohannis așa cum a fost acuzat. ”Liviu Dragnea cu Bădălău și cu Stănescu m-au rugat să fiu prim-ministru și am înțeles situația deși nu am vrut. După care tot aici ați cerut OUG 13. La OUG 13 nu ați făcut nimic și tot ăștia erați aici. L-am revitalizat pe președintele Iohannis cu ordonanța de urgență.


Voi ați vrut”, a spus Grindeanu, conform unor surse din PSD. Primul ministru a susținut că a văzut evaluarea doar când a ajuns la ședință și că în această perioadă miniștrii nu au discutat cu Vâlcov. Vom reveni cu amănunte.

UPDATE 1 Grindeanu a susținut că nu ține de scaun, dar vede că i se dă președintelui Iohannis prin ce se întâmplă în CEX.

UPDATE 2 Ministrul de Finanțe, Viorel Ștefan, l-a atacat pe Dragnea și le-a cerut celor prezenți ”vă rog  să vedeți și să înțelegeți situația reală, nu ce prezintă Darius”. Nervos, Dragnea a încercat să-l oprească, întrebându-l ”gata, mai ai”. Ștefan i-a răspuns ”Da, mai am” și a continuat.

UPDATE 3 Olguța Vasilescu a spus că toate problemele sunt din cauza ministrului Tudorel Toader care blochează toate avizele care sunt necesare pentru legi. Olguța Vasilescu i-a cerut lui Grindeanu să demisioneze ”Domnule prim ministru trebuie să înțelegeți că dacă PSD vă retrage sprijinul  trebuie să plecați. Nu vreau să fiți al doilea Zgonea”.

UPDATE 4 Gabriela Firea a cerut și ea demisia lui Grindeanu din funcția de prim-ministru.

UPDATE 5 Premierul nu s-a lăsat mai prejos și a cerut și el, direct, fără ocolișuri, demisia lui Liviu Dragnea din fruntea PSD, dar și congres pentru confirmarea noului premier, dacă va fi cazul.

UPDATE 6 CEX-ul PSD a votat retragerea sprijinului politic pentru Sorin Grindeanu și excluderea din partid dacă nu va demisiona din funcția de premier.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.