Fete de la Musique a debutat cu un superb concert al francezilor...

Fete de la Musique a debutat cu un superb concert al francezilor de la Il est Vilaine. Vezi ce acţiuni mai au loc în cadrul sărbătorii muzicii franceze VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1180231122">
Sărbătoarea Muzicii a debutat cu o serie de concerte interesante la Timişoara

O nouă ediţie a Sărbătorii MuziciiFête de la musique – a debutat joi seara la Timișoara. Evenimentul organizat de Institutul Francez în cea mai lungă zi din an le-a adus melomanilor o serie de evenimente cu priză la public.

Seara a debutat cu un concert al Filarmonicii Banatul care s-a desfăşurat la Sala Capitol, în cadrul căruia cei prezenţi au avut parte de un regal de muzică clasică. Mai apoi, distracţia s-a mutat la D’Arc pe Mal, unde prima formaţie care a urcat pe scenă a fost Daprinski. Cei trei muzicieni francezi care alcătuiesc această trupă – Ben, Charlène şi Yann – au prezentat la faţa locului piese incluse în albumul lor de debut „Chorégraphies de l’ordinaire“, apărut în cursul acestui an. Mai apoi, scena a fost acaparată de cei trei muzicieni timişoreni care alcătuiesc proiectul BRUM, care au avut parte de succesul scontat.

Surpriza serii a venit odată cu ultima trupă din program francezii care alcătuiesc proiectul Il est Vilaine. Cei doi muzicieni care au scos până acum trei E.P.-uri la binecunoscuta casă de disuri Kill the DJ din Paris au surprins cu un program bine închegat din care n-au lipsit sound-urile acid house, electro, pop sau chiar şi chitările prezente odinioară în Joy Division, concertul lor fiind unul cât se poate de interesant pentru melomanii cu urechile deschise spre fuziunea dintre rock şi muzică electronică.

Sărbătoarea Muzicii continuă astăzi, joi, 22 iunie, la Manufactura, de la ora 20.00 cu concerte susţinute de timişorenii de la Grave For Sale şi Singe Chromes (Franţa), iar vineri 23 iunie de la aceaşi oră la Aethernativ vor fi prezenţi Rapala, Il Est Vilaine (DJ set ) şi Armies. Intrarea la toate evenimentele este liberă.

Foto: Petru Cojocaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.