Inculpații din dosarul Ioțcu, noi tentative de amânare a sentinței finale în...

Inculpații din dosarul Ioțcu, noi tentative de amânare a sentinței finale în dosarul de corupție. Cum a reacționat instanța UPDATE 4 Decizia instanței

0
DISTRIBUIȚI

Inculpații din dosarul în care a fost trimis în judecată și fostul președinte al Consiliului Județean Arad, Nicolae Ioțcu, au încercat și la termenul de astăzi de la Curtea de Apel Timișoara să amâne cu orice preț judecarea apelului. Vă reamintim că Ioțcu a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influență.

Avocatul lui Alin Pătrașcu, administrator în cadrul Medicare Technics SA, nu s-a prezentat la termenul de astăzi și a cerut amânarea procesului pe motiv că are trei procese la instanțe din București, iar apărătorii lui Ioțcu au cerut un termen pentru a studia cererea apărătorului lui Pătrașcu de schimbare a încadrării juridice. În plus, au depus și o cerere de strămutare a dosarului la Înalta Curte de Casație și Justiție. Procurorul DNA a cerut respingerea cererilor de amânare. După deliberări, instanța a decis să respingă cererea avocatului lui Pătrașcu, motivând că i s-a pus în vedere de la termenul anterior să asigure substituirea și nu a depus dovezi că a fost angajat în respectivele dosare invocate în cererea de amânare.


De asemenea, instanța a spus că, dacă se va impune, va amâna pronunțarea sentinței pentru ca apărătorul ales să poată să-și depună concluziile în scris și a decis ca Pătrașcu să fie apărat de avocatul din oficiu. Pentru că nu era o solicitare nouă, instanța a dat termen de o oră pentru ca avocații lui Ioțcu să poată să studieze dosarul ca să se pronunțe pe cererea lui Pătrașcu. Procesul a fost suspendat până la ora 11.45.

Rămâi pe PRESSALERT.ro pentru a afla toate detaliile și evoluția ședinței de judecată.

UPDATE Procesul a început cu o întarziere de 20 de minute. Instanta a constatat finalizarea cercetarii judecatoresti si a decis inceperea judecarii pe fond a apelurilor DNA si ale inculpatilor.

UPDATE 2 Procurorul de caz a cerut instanței ca Ioțcu să primească o pedeapsă mai mare decât cea dată de Tribunalul Timiș. Acuzarea a susținut că pedeapsa de patru ani nu este suficientă „raportata la gravitatea faptelor, modul de actiune si functia deținută de inculpat”. Procurorul a solicitat pedeapsa de 7 ani închisoare pentru Ioțcu. Aproape tot timpul, acesta a ascultat pledoaria procurorului cu capul plecat.

UPDATE 3 Apărătorii lui Ioțcu au cerut achitarea fostului președinte al Consiliului Județean Arad pe motiv că nu sunt probe care să dovedească săvârșirea faptei. Avocații au susținut chiar că prima tranșă de bani, de 35.000 lei, nici macar nu a ajuns la Ioțcu. În cazul flagrantului s-a susținut că nu se știe cum a ajuns plicul cu bani pe capota mașinii.

UPDATE 4 În ultimul său cuvânt, Ioțcu a susținut că nu a comis nicio infracțiune și a cerut să fie achitat, afirmând că nu avea atribuții legate de derularea procedurilor de achiziție publică. Instanța a rămas în pronunțare, urmând să se stabilească termenul pentru care va fi amânată sentința pentru a li se asigura avocaților posibilitatea de a depune și concluzii scrise.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.