Jazz TM, gata de start. Vezi programul complet al celei de-a cincea...

Jazz TM, gata de start. Vezi programul complet al celei de-a cincea ediţii a festivalului

0
DISTRIBUIȚI
Cea de-a cincea ediție a festivalului JazzTM e gata de start

Cea de-a cincea ediție a festivalului JazzTM aduce, în premieră în România, artiști internaționali, artiști locali și regionali, jam session-uri nocturne și un proiect special creat cu ocazia evenimentului. Acordurile complexe și variate ale muzicii jazz vor răsuna din Piața Victoriei, Parcul Civic, Parcul Castelului, dar și din localuri îndrăgite din urbea timișoreană – AMBASADA, Manufactura, D`arc și Aethernativ.

Nocturnal Jams este secțiunea specială a ediției 2017, o premieră pentru festival, și va avea loc în serile de vineri și sâmbătă. Coordonate de artiști locali, aceste jam-sessions îi invită la dialog muzical pe toți invitații festivalului. Desfășurate în localuri cu diferite concepte, dar cu aceeași atmosferă lejeră, care le face speciale pe fiecare în parte, jam session-urile nocturne duc festivalul mai departe de centrul orașului. Cafenelele boeme vor găzdui timp de două zile frumusețea unică a acordurilor născute pe loc.

Începând de anul trecut, festivalul s-a mărit cu două scene, una în Parcul Castelului și cealaltă în Parcul Civic. Aici vor concerta atât artiști locali, cât și internaționali, oferind celor prezenți ocazia de a se bucura de acorduri de jazz înconjurați de frumusețea naturii din mijlocul orașului.

Concertele din Parcul Civic vor începe în 1 iulie (sâmbătă), de la ora 16.00, cu Armies Live!, urmați de The Best Bad Trip, de la ora 17.00.


The Egocentrics, care vor concerta începând cu ora 18.30, închid programul serii de sâmbătă al acestei scene. Artiștii explorează o plajă largă de stiluri muzicale, de la rock psihedelic la jazz, oferind contraste puternice și îndrăznețe, improvizație și interludii aventuroase.

Tot aici vor concerta, în 2 iulie (duminică), PeparJam și BAB, de la ora 16.00, respectiv de la 17.00. Seara se va încheia cu Thomas de Pourquery & Supersonic care vin pentru prima dată în România, aflându-se în turneul de promovare al albumului Sons of Love.

Primul concert din Parcul Castelului are loc sâmbătă, 1 iulie, și este susținut de Ana Dubyk Quartet, de la ora 16.00. De la ora 17.00, urcă pe scenă Toth Bagi Csaba Balkan Union, iar începând cu ora 18:00 publicul va avea parte de o nouă premieră pentru România: China Moses. Fiică a celebrei artiste DeeDee Bridgewater,  care s-a aflat anul trecut pe scena din Piața Victoriei a festivalului JazzTM, China Moses reinventează vocal jazz-ul, sparge granițele genului și transmite emoție, pasiune și profunzime, odată cu fiecare cuvânt. În 2 iulie (duminică), de la ora 16.00, va cânta Amalia Gaiță. Concertele de la această scenă se vor încheia cu Teo Milea, de la 18.30. Artistul va aduce publicului o combinație între clasic și contemporan, oferind din nou fanilor compoziții proprii, care duce timișorenii în sferele pure ale clapelor albe și negre.

Programul scenei din Piața Victoriei debutează vineri 30 iunie, de la ora 20 cu concerte susţinute de Ana Cristina Leonte şi Chick Corea Elektric Band, urmate sâmbătă de la ora 20 de recitaluri cu Paolo Profeti European Collective şi Miles Mosley x West Coast Get Down. Duminică 2 iulie de la ora 20.00 aici vor concerta SUBJazz, Bill Laurance şi Monty Alexander Harlem Kingston Express

Festivalul JazzTM se va desfăşura la Timişoara, în perioada 30 iunie – 2 iulie, iar accesul este gratuit. La cele 4 ediții de până acum, JazzTM a adus la Timişoara nume precum Richard Bona, Kurt Elling, David Murray şi Macy Gray, Terri Lyne Carrington / Lizz Wright, Al Jarreau, The Cat Empire, Anoushka Shankar, Dianne Reeves, Liv Warfield w/ Prince’s NPG Hornz, The Ruff Pack, Marcus Miller, DeeDee Bridgewater, Dhafer Youssef, Imany, Jacob Collier, BadBadNotGood, o parte dintre aceştia în premieră în România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.