LOVITURA DNA Actul de la care a pornit retrocedarea satului Nadăș, ANULAT...

LOVITURA DNA Actul de la care a pornit retrocedarea satului Nadăș, ANULAT definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție. Ce se întâmplă cu notarul care a fabricat documentul

0
DISTRIBUIȚI

Lovitură de proporții a DNA în scandalul retrocedării satul Nadăș și a câteva mii de hectare de teren din județul Arad către familia Colțeu, care pretindea că este moștenitoarea de drept a terenurilor.


Înalta Curte de Casație și Justiție a decis,astăzi, anularea certificatului de moștenitor care a stat la baza procesului de retrocedare. Procurorul DNA a constatat că notarul Adrian Vlai a comis fals material în documentele întocmite, dar infracțiunea era prescrisă. În schimb, anchetatorii au solicitat instanței anularea certificatului de moștenitor care a fost emis în urma falsului. Curtea de Apel Timișoara a admis solicitarea, iar Înalta Curte de Casație și Justiție a confirmat-o prin decizia de astăzi.

Cum certificatul de moștenitor al familiei Colțeu nu mai există, Romsilva trebuie doar să ceară instanței să constate că retrocedarea s-a făcut în baza unui act care nu mai există, iar pădurea să reintre în posesia statului, iar sătenii din Nadăș să redevină proprietari. Notarul Vlai este cercetat într-un dosar disjuns de către DNA pentru abuz în serviciu alături de membrii familiei Colțeu, urmând ca să fie trimiși în judecată după ce statul va spune cu ce sumă se constituie parte civilă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.