Mai mulți funcționari publici din vestul țării, găsiți în incompatibilitate sau conflict...

Mai mulți funcționari publici din vestul țării, găsiți în incompatibilitate sau conflict de interese. Vezi despre ce este vorba

0
DISTRIBUIȚI

În ultima săptămână, Agenția Națională de Integritate a făcut publice mai multe cazuri de incompatibilitate și conflict de interese administrativ pentru aleși și funcționari publici din vestul țării.

ANI a constatat un conflict de interese administrativ pentru Marian Vlasici, primarul comunei cărășene Lupac, deoarece în perioada deținerii mandatului 2012-2016 a încheiat un contract de concesiune pentru pășuni cu Zuza din Lupac Cooperativă Agricolă, în cadrul căreia soția sa avea funcția de administrator și membru cooperator fondator, și un contract de executări de lucrări în valoare de peste 7.000 de lei cu S.C. Consiron SRL, la care fiica edilului era contabil.


Punctul de vedere depus de primarul din Lupac nu a fost luat în considerare de ANI dar decizia acesteia poate fi atacată în instanță, în caz contrar, primarul urmând să piardă dreptul de a deține o funcție aleasă sau o demnitate publică timp de trei ani.

Ion Pănescu, inspector principal în cadrul compartimentului protecția muncii și protecția civilă din cadrul primăriei orașului Oțelu Roșu a fost declarat incompatibil de către ANI, deoarece în perioada 14 mai 2013 și 4 iunie 2015, a fost remunerat și de „Pănescu V. Ion Întreprindere Individuală”, având activități legate de atribuțiile exercitate ca funcționar public și încălcând astfel dispozițiile legale.

Ștefan Florin Judea, fost viceprimar și actual consilier local al comunei Răcășdia, județul Caraș-Severin, a fost la rândul lui declarat incompatibil deoarece în perioada 26 iunie-29 noiembrie 2012 a deținut simultan funcția de viceprimar și pe cea de administrator al S.C. Moflav SRL, încălcând prevederile legii pentru prevenirea și sancționarea corupției.

În conflict de interese administrativ a fost găsit și Barna-Gavril Bende, fost manager al spitalului „Dr. Alexandru Simionescu” din Hunedoara, care a semnat cinci contracte de prestăro servicii medicale între spitalul pe care-l conducea și S.C. Clinica Diagnostic Phoenix SRL, societate care avea un contract de prestări servicii pe 12 luni cu o plată lunară de 5.500 lei cu S.C. Ecorad Medica SRL, unde soția managerului este asociat unic și administrator. Barna-Gavril Bende a depus la dosar un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.