Majoritatea firmelor irlandeze din Timiș, în domeniul IT. Cum ar putea fi...

Majoritatea firmelor irlandeze din Timiș, în domeniul IT. Cum ar putea fi dezvoltate relațiile comerciale

0
DISTRIBUIȚI
Ambasadorul Irlandei în România, în vizită la Timișoara.

În județul Timiș își desfășoară activitatea și 21 de societăți comerciale irlandeze, majoritatea activând în domeniul IT. În viitor, relațiile comerciale și de investiții ar putea fi mai mult dezvoltate între județul nostru și Irlanda.

Ieri, Derek Feely, ambasadorul Irlandei în România, s-a întâlnit cu conducerea Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, scopul vizitei fiind identificarea de oportunități de cooperare economică între cele două țări.

„Este prima vizită în județul Timiș și scopul principal este identificarea oportunităților de parteneriat comercial înte companii din județ și companii irlandeze.


De asemenea, în contextul Brexit-ului este de subliniat că importanța României și a celorlalte țări din UE va crește pentru Irlanda, pentru că Irlanda va fi una dintre țările care va fi mai puternic afectată de rezultatul Brexit-ului decât altele, având în vedere conexiunile puternice, dar orice dificultate presupune și oportunități. Există un potențial enorm de creștere între cele două țări”, a precizat ambasadorul Irlandei în România.

De asemenea, Derek Feely s-a întâlnit și cu un grup de companii irlandeze care operează pe raza județului Timiș, cu scopul de a vedea cum pot fi sprijinite pentru a-și dezvolta afacerile în zonă.

“Avem foarte multă încredere să schimburile comerciale dintre județul Timiș și Irlanda vor crește. Va avea loc și o întâlnire a firmelor irlandeze care au activitate în județul Timiș cu instituțiile statului, iar în a doua parte, firmele românești care doresc să se întâlnească cu experți din Irlanda. Dorim să lucrăm împreună, dorim să colaborăm și sperăm că toate acestea se vor întâmpla. Sperăm ca toate provocările să devină realitate”, a afirmat Florica Chiriță, directorul executiv al CCIA Timiș, la finalul întâlnirii cu ambasadorul Irlandei în România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.