Minori afgani ajutaţi de o călăuză din România, OPRIȚI la graniţa cu...

Minori afgani ajutaţi de o călăuză din România, OPRIȚI la graniţa cu Ungaria. Cum au încercat să treacă ilegal frontiera

0
DISTRIBUIȚI

Patru cetăţeni străini care încercau să ajungă în spaţiul Schengen cu ajutorul unui român au fost reperaţi în trafic şi opriţi de poliţiştii de frontieră din drumul lor către Occident. Toţi cei patru tineri de origine afgană erau solicitanţi de azil în România, fiind opriţi în judeţul Arad, între localităţile Pilu şi Vărşand, de poliţiştii de frontieră din partea Sectorului Poliției Frontieră Vărşand,

Grupul era sprijinit de un român în vârstă de 40 de ani, pe numele Iosif R., care se afla la volanul unui autoturism marca Opel Vectra atunci când a fost oprit de oamenii legii.


Preţul Occidentului a fost de 600 de euro pe cap de persoană, însă românul nu s-a ales cu banii, ci cu un dosar penal, fiind cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi. Afganii aveau vârste cuprinse între 13 şi 18 ani.

Poliţiştii de frontieră au întocmit actele de urmărire penală celor patru cetăţeni afgani pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar cetăţeanului român pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.