Music Travel Festival, de la folk la rock: festivalul care acum se...

Music Travel Festival, de la folk la rock: festivalul care acum se desfășoară la marginea Timișoarei a crescut de la an la an

0
DISTRIBUIȚI

Chiar dacă prima ediţie a acestei manifestări a purtat numele de Music Travel Folk Festival, încă din start evenimentul şi-a propus să le ofere spectatorilor un program divers.

„Am decis să amestecăm cele două genuri, folk şi rock, pentru ca lumea să se familiarizeze cu aceste stiluri. Suntem siguri că amatorii de rock vor avea parte de surprize plăcute din partea unor reprezentanţi ai muzicii folk şi viceversa“, spuneau organizatorii acestui festival înaintea primei ediţii, care a avut loc între 4 şi 6 iunie La Căpiţe.

Music Travel Folk Festival a debutat cu lansarea cărții „Istoria unui vis – O poveste subiectivă a Cenaclului Flacăra“, eveniment la care au participat autorul acesteia Vali Şerban şi invitaţii speciali Ilie Stepan, Cristi Buică şi Dinu Olăraşu. Partea muzicală a spectacolului a fost asigurată de cei menționați, alături de Magda Puskas, The Amsterdams și Horea Crişovan, byron. Cea de-a doua zi de concerte a avut parte de un public cât se poate de numeros, care i-a primit aşa cum se cuvine pe cei de la Fără Zahăr, Ducu Bertzi, Les Elephantes Bizzares, Emeric Imre şi clujenii de la Grimus, care au încheiat seara cu un concert memorabil.

Ultima zi a manifestării a adus pe scenă sound-ul inconfundabil al celor doi băieţi de la Ţapinarii, o porţie de folk alături de Marius Baţu şi rock din categoria „indie“ alături de Robin and the Backstabbers, o trupă care are foarte mulţi fani în Timișoara. De asemenea, prestaţia lui Mircea Baniciu a fost aplaudată minute-n şir, iar finalul asigurat de Rezident Ex a adus un plus de culoare primei ediţii a acestui festival.

„Am primit feedback excelent de la mai toţi artştii, au fost impresionaţi de public. Este exact ce ne-am dorit amestecând mai multe genuri muzicale, să arătăm că muzica bună nu are vârstă sau gen, dar e de preferat să fie live. Au fost momente în care am remarcat dansând cupluri de 50-60 de ani, alături de tineri de 20. De acum rămâne să îi ducem pe timişoreni la cele mai faine concerte şi festivaluri din Europa şi nu numai. Am colectat preferinţele participanţilor şi vom încerca să îi aducem mai aproape de favoriţii lor “, spunea Adrian Creţu, din partea organizatorilor.

Evenimente „de încălzire”

Anul trecut, evenimentul desfăşurat în perioada 17 – 19 iunie a devenit Music Travel Festival şi s-a mutat la Herneacova.


Vremea nefavorabilă a făcut ca prima zi a evenimentului să fie dată peste cap. Grindina care s-a abătut la faţa locului a întrerupt concertul celor de la Moonlight Breakfast, iar recitalurile programate în aer liber au avut de suferit. Printre trupele care au cântat la ediţia din 2016 a Music Travel Festival s-au numărat Les Elephants Bizzares, Moonlight Breakfast, Bebe, Sonatic, Alexandra Uşurelu, Grimus, Robin and the Backstabbers, Yoav, Akua Naru, Basska, Şuie Paparude, Beck Corlan, Ada Milea, Ţapinarii, Fără Zahăr, Mircea Vintilă, Emeric Imre, Mircea Baniciu şi Teo Milea.

Cea de-a treia ediţie a Music Travel Festival va avea loc între 23 şi 25 iunie la Arena Aqua Sport din Timişoara. Festivalul a avut parte şi de două evenimente promo în cadrul cărora au cântat Grimus și Les Elephantes Bizarres (la Jardin) şi un party exploziv alături de Pendulum DJ Set, pe acoperișul Iulius Mall Timișoara. Printre cei care vor susţine recitaluri la ediţia din acest an a evenimentului se numără Asian Dub Foundation, Ten Walls, Toulouse Lautrec, CTC, DJ SHIVER, Basska, Cuibul, Ska-nk, JazzyBIT, Monokrom, Straight From The Bottle, Grave for Sale, Groovernatores, Motiv & Robinski, Unknown Journey, JUST2, NTFO, Punu şi Elless.

„A treia ediție a Music Travel Festival îi pune în prim plan pe fanii muzicii de calitate. Anul acesta, lineup-ul e mult mai diversificat, iar numărul scenelor a crescut la trei. Aducem la Timișoara muzică electronică pentru toate genurile, cele mai bune formaţii live ale țării şi mulţi DJ străini şi români. În plus, am pregătit reduceri speciale pentru cei care călătoresc în căutarea muzicii bune”, spune Adrian Crețu, fondatorul Music Travel Festival.

Nume mari la ediţia din acest an

Printre celelalte nume anunţate pentru ediţia din acest an se numără Chase & Status, Sigma, Foreign Beggars, Dub Pistols, Paco Osuna, James Zabiela, M.A.N.D.Y., Mihai Popoviciu, Zdob și Zdub, Vama, Vița de Vie, Robin and the Backstabbers, Travka şi The Monojacks.

„Chase and Status vin în premiera la Timișoara cu un show demn de scena principală a evenimentului, care ne va reaminti de ce Pharrell Williams i-a numit «cei mai captivanți producători de azi din UK». De la Sigma nu putem să mergem decât spre dreapta, înspre Dub Pistols, Foreign Beggars, M.A.N.D.Y, Asian Dub Foundation și Paco Osuna, nume care nu mai au nevoie de nicio prezentare. James Zabiela, a fost numit tehnic cel mai bun DJ al lumii”, au transmis organizatorii.
Prețul normal al unui abonament pentru cele trei zile de festival este 179 de lei + taxe și poate fi achiziționat în format electronic de pe www.iabilet.ro și în rețeaua fizică IaBilet. Timișorenii își pot procura biletele în format fizic și din locațiile Jardin Timișoara, Fratelli Timișoara, Manufactura, Storia, D’arc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.