Nicolae Robu promite măsuri și mai dure pentru circulația în Cetate: noi...

Nicolae Robu promite măsuri și mai dure pentru circulația în Cetate: noi străzi închise TOTAL bicicletelor, trotinetelor sau rolelor

0
DISTRIBUIȚI

Oficial, după biciclişti prin centrul Timişoarei nu vor mai putea circula nici cei care se dau cu rolele sau cu trotinerele. Decizia ar putea fi votată în doar câteva zile, la iniţiativa primarului Nicolae Robu. Dacă măsura se impune sau nu, vor decide chiar aleşii locali.

„Vom interzice marțea viitoare în CL și folosirea rolelor, a monociclurilor și trotinetelor, a tuturor aceste obiecte de mobilitate, pe străzile din centrul istorice dedicate promenadei. Unde este zonă pietonală va fi zonă pietonală. Au fost nenumărate cazuri în care era pe cale să se producă nenorociri, chiar mai grave decât cele pe care le-ar fi putut produce un biciclist de către un iresponsabil care merge cu rolele cu o viteză nebună.(…) Un copil cu un mijloc de transport poate lovi un alt copil (…) Niciun oraș nu cred că are atâtea piste, atâtea alei, unde se pot plimba iubitorii de trotinete”, declarat astăzi primarul Nicolae Robu.

Conform proiectului de HCL, străzile pe care bicicliştii şi cei care se dau cu rolele şi cu trotinetele nu vor avea acces sunt Piaţa Victoriei, Piaţa Libertăţii, Piaţa Sfântul Gheorghe, Piaţa Unirii, strada Alba Iulia, strada Vasile, strada Vasile Alecsandri, strada Mărăşeşti, strada Eugeniu de Savoya, strada Gheorghe Lazăr – pe tronsonul cuprins între strada Emanoil Ungureanu şi Piaţa Unirii, strada Florimund Mercy, strada Enrico Carusso, strada General Praporgescu.

Pentru a compensa măsura, primarul Nicolae Robu a anunţat că pe strada Paris va fi construită o nouă pistă de biciclete.


„Vom face pistă de biciclete pe strada Paris pe care o să ne permită să oferim bicicliştilor un traseu pe sensul de deplasarea spre nord, înspre sud, pe strada Sfântul Ioan. Avem pistă pe sensul de deplasare dinspre sud înspre nord şi ne-am tot gândit să vedem putem creea o pistă de biciclete şi pe sensul invers. Nu vreau să mă abată de la decizia mea de a interzice orice vehicul în centrul istoric. S-au făcut măsurători”, a adăugat primarul Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.