Primarul Robu sfidează șoferii timișoreni cu o nouă înregistrare video. Despre ce...

Primarul Robu sfidează șoferii timișoreni cu o nouă înregistrare video. Despre ce le-a vorbit și când s-ar termina lucrările la Popa Șapcă și Jiul

0
DISTRIBUIȚI

În plin scandal legat de ambuteiajele produse astăzi în oraş după ce pasajele Jiul şi Popa Şapcă au fost închise pentru lucrări, primarul Nicolae Robu a postat pe Facebook un videoclip în care le explică timişorenilor cum va arăta pasajul Solventul, pe care a promis că îl va construi în viitorul apropiat. Videoclipul apare la doar câteva ora de la conferinţa de presă săptămânală susţinută de primar, în care acesta le-a transmis nemulţumiţilor să nu mai circule prin Pasajul Jiul vreme de o lună de zile după ce acesta va fi finalizat.

„Desigur că era mai bine dacă s-ar fi putut face mai întâi Pasajul Solventul.


Nu l-am făcut şi nu aveam cum să îl facem pentru că acolo este o lucrare mult mai amplă care cuprinde realizarea unui pasaj pe sub calea ferată cu zece linii, pasaj prin care vom avea două benzi de trafic auto pe sens şi liniile de tramvai pe mijloc, linii realizate astfel încât peste ele să avem pe fiecare sens şi câte o bandă pentru trafic auto. Desigur că vom avea şi piste pentru biciclete şi alei pietonale, dar lucrarea aceasta mai cuprinde şi un pod peste Bega. Noi nu avem resursele financiare şi aşteptăm să accesăm fonduri europene şi fără îndoială că vom reuşi să accesăm. Dar mai este un lucru care ne-ar fi împiedicat să realizăm mai întâi acest pasaj şi dacă am fi avut banii. Este faptul că noi nu suntem proprietari pe tot terenul unde am fi realizat acest proiect, o parte din teren este proprietate privată, proprietar este un străin, deocamdată suntem în negocieri”, a explicat Nicolae Robu în videoclipul postat pe Facebook”, a spus Robu.

Acesta a comentat şi închiderea pasajului Jiul, declarând că zona a fost închisă de la 1 iunie pentru a se profita de mini-vacanţa de Rusalii şi pentru a se avansa cu lucrările astfel încât venirea iernii să prindă municipalitatea cu proiectele realizate, astfel încât să nu fie amânări. Termenele avansate de primarul Robu pentru finalizarea lucrărilor la cele două pasaje au fost septembrie la Pasajul Jiul şi noiembrie la Popa Şapcă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.