Parlamentarii PNL Timiş, aliaţii lui Dragnea în scandalul demiterii premierului Grindeanu

Parlamentarii PNL Timiş, aliaţii lui Dragnea în scandalul demiterii premierului Grindeanu

0
DISTRIBUIȚI

Premierul Sorin Grindeanu nu se mai bucură de susţinere nici în Timiş, judeţ din care provine. În contextul ultimelor zile, în care şeful PSD Liviu Dragnea duce o campanie dură pentru revocarea lui Grindeanu din fruntea guvernului PSD, PRESSALERT.ro a încercat să afle care sunt opiniile parlamentarilor de Timiş faţă de situaţia actuală.

„Răspunsul meu este unul foarte simplu: nu cred că PSD se îndreaptă spre niciun fel de schimbare a guvernului, aşa cum speră domnul Dragnea, ci către o pierdere a majorităţii parlamentare dacă vrea să îşi ducă demersul până la final Daddy Dragnea. Este destul de bizar ca PSD să declanşeze această criză politică în interiorul acestui partid, doar pentru că are nişte proiecte politice proprii. (…) Mă deranjează că mai au timp de tot felul de nefăcute şi aţi văzut săptămâna aceasta cel puţin două subiecte îngrijorătoare odată cu renunţara la managementul privat din companiile de stat (…) a doua este Legea salarizării unitare”, a declarat senatoarea PNL Alina Gorghiu, acum câteva zile.

„Orice guvern PSD trebuie să plece. Marele impas în care ne aflăm este că vom schimba un guvern servil şi incompetent cu unul mai slab decât cel actual. Aşa vor muri şi speranţele Timişului, speranţe puse în Sorin Grindeanu, pe care eu sincer îl compătimesc. Am crezut în el şi în generaţia lui, dar se pare că la întrebarea «Who’s your daddy» premierul ne răspunde ca toţi colegii săi: Liviu Dragnea”, a spus deputatul PNL Pavel Popescu.

De departe, cea mai dură poziţie i-a aparţinut primarului Timişoarei, Nicolae Robu, care a spus că „nu comentez.


Este problema lor, nu mă amestec în problemele lor interne. Nu ştiu. Ce pot să vă spune este că eu lupt pentru interesul Timişoarei şi al timişorenilor. Nu mă interesează nume şi persoane. Dacă PSD face un lucru bun, eu îl susţin. A făcut câteva, dar niciodată eu nu am avut abordări politicianiste. PSD este partidul care a făcut foarte mult rău şi face foarte mult rău şi şi-a pregătit premisele să facă şi viitor foarte mult rău cred că inconştient, pentru că nu îmi pot închipui că cineva poate face rău conştieni, dar incompetenţa şi ireponsabilitatea îi conduc la a face răi acestei ţări. Dacă vobim despre Timişoara, e normal să vorbească despre nu ştiu ce orgolii ale mele despre sala polivalentă?”, a declarat edilul-şef.

PRESSALERT.ro a încercat să contacteze mai mulți parlamentari PSD Timiș pentru a afla dacă aceștia îl susțin pe premierul Sorin Grindeanu, care le este şi şef de partid la filiala judeţeană, însă fără succes. Senatorii Eugen Dogariu și Adrian Diaconu, precum și deputatul Adrian Pau nu au fost de găsit. Unicul parlamentar care și-a exprimat deschis susținerea pentru premier este Alfred Simonis, care a declarat că „evident că îl susţinem, şi organizaţia de Timiş, dar şi parlamentarii de Timiş, şi nu numai. Există o susţinerea largă pentru premier din partea parlamentarilor. Atât noi cât şi conducerea vorbim despre rezultate bune pe care le arată toate cifrele şi statisticile. Aţi întrebat ce vom face dacă se hotărăşte să fie schimbat. Nu are niciun fel de logică o astfel de decizie şi noi suntem un partid care nu ne dăm cu stângul în dreptul în astfel de situaţii”.

„Așa cum am avut ieri întâlnirea din Comitetul executiv județean unde au fost prezenți primari, viceprimari și consilieri locali și județeni, îmi exprim și personal susținerea pentru Sorin Grindeanu în funcția de premier. Cred că în acest mandat de cinci luni de zile și-a dus la îndeplinire promisiunile și nu văd un motiv plauzibil pentru a i se retrage sprijinul politic în comitetul executiv”, a declarat preşedintele executiv al PSD Timiş, Călin Dobra, succesorul lui Sorin Grindeanu la şefia CJ Timiş.

Foto: Arhivă (Adrian Pîclișan)

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.