Primăria liberalului Robu, contract pe bani publici cu UVT, condusă de deputatul...

Primăria liberalului Robu, contract pe bani publici cu UVT, condusă de deputatul PNL Pirtea. Ce fonduri vor fi alocate pentru elucidarea situației vestigiilor de la Popa Şapcă

2
DISTRIBUIȚI

Primăria Timişoara condusă de liberalul Nicolae Robu a semnat recent un contract cu Universitatea de Vest din Timişoara, condusă de deputatul PNL Timiş, Marilen Pirtea. Instituţia va încasa 80.000 de lei de la bugetul local pentru a-şi exprima o părere avizată cu în legătură cu vestigiile descoperite pe strada Popa Şapcă. Amintim că o parte din şantier a fost închisă după ce un angajat al Muzeului Banatului a reclamat că vestigiile găsite au fost gestionate necorespunzător de firma SylcCon Trans, care execută lucrările pe şantier. Contractul dintre Universitatea de Vest şi primărie a fost semnat în 25 mai şi are o durată de două luni, timp în care specialiştii trebuie să determine natura vestigiilor de pe Popa Şapcă, în acord cu solicitările Ministerului Culturii.

„Mi se plâng colaboratorii că toată ziua trebuie să dai cu subsemnatul pentru ceva.


De exemplu, se vorbeşte de deschidere de dosar penal pentru firma care a făcut lucrări la Popa Şapcă fără să ceară cercetare arheologică la momentul la care s-a dat peste nu ştiu ce cărămidă acolo. Noi avem aviz dat perfect legal, care nu cerea aşa ceva. Toată lumea este sub o anumită comandă, judecaţi şi dumneavoastră, că şi cei ce ne urmăresc judecă. Şi în 2004 când era Adrian Năstase prim-ministru şi ei erau infiltraţi peste tot s-au crezut mereu la putere şi deasupra interesului public, deasupra legilor şi de orice. Asta fac şi acum. Din păcate toţi cei care se comportă astfel în politică, din păcate nu au capacitatea să înveţe din trecut vor fi uriaşi cu picioarel de lut. Asta se dovedeşte în timp numai că din păcate au de suferit cetăţenii până când picioarele de lut se prăbuşesc. Cineva s-a dus la Comisia Naţională de Monumente şi a pus problema în alţi termeni şi acolo se iau deciziile şi s-a dispus să se facă cercetările arheologice. Eu am mai spus foarte clar. Am soluţii de luptă pentru orice. O să filmez 24 din 24 de ore ca să vedem care este volumul de cercetări arheologice, o să vedem ce descoperiri arheologice vor fi şi să vedem locul unde vor fi ele găsite şi apoi să dea socoteală. Că mai există în ţara asta şi Procuratură şi alte instituţii care îşi fac datoria în interes public”, a declarat Nicolae Robu, în urmă cu câteva zile.

2 COMENTARII

  1. Ce titlu neprofesionist… induce ideea ca la mijloc ar fi ceva necurat… de fapt se da o opinie de profesorii de arheologie pe vestigiile descoperite… rusine pressalert!!!!

  2. Asa este ,Pirtea este sef politic la Muzeul Banatului si a cerut oprirea lucrarilor pe Popa Sapca pt doua caramizi din vechea cetate ,cica nu au cerut cerctare arheologica,acum ca au cerut-o dar nu este ok,lipseste ciuma rosie din schema !

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.