HARNICI Ripensia Timișoara s-a reunit pentru B cu tineri în probe și...

HARNICI Ripensia Timișoara s-a reunit pentru B cu tineri în probe și câteva absențe nemotivate. Mediop e dorit de o fruntașă din play out-ul Ligii I GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
Reunire timpurie la Ripensia

FC Ripensia e prima formație din vestul țării care s-a reunit pentru ediția 2017-18. Roș-galbenii nu au deocamdată noutăți importante la capitolul veniri pentru primul sezon de Liga a II-a în noua formulă. În schimb, câteva nume importante au lipsit de la prima ședință iar golgheterul Mediop Ndiaye ar putea face pasul direct către elită după promovare, fiind dorit de Gaz Metan Mediaș.

Remus Steop a avut 25 de jucători sub comandă la reunire. Dintre aceștia trei sunt tineri veniți să-și încerce șansa. Doi juniori născuți în 1999, Răzvan Cluci și Ionuț Mărgan, de la Banatul, și Alexandar Radovan (24 ani), remarcat pentru apetitul ofensiv în D-Timiș (25 goluri), ultima dată la Unirea Banloc. Timișorenii au înregistrat însă și o serie de nu mai puțin de patru absențe ”nemotivate”. Adrian Zaluschi, Raul Briciu, Mihai Hecsko și Ciprian Ștreangă nu s-au prezentat, în timp ce Georgios Gakos a fost învoit pentru BAC. Ștreangă nu va continua din cauza unor probleme medicale, în timp ce despre Hecsko se spune că ar putea pleca. De asemenea tânărul portar Boboiciov a lipsit, el neavând selecții la echipa mare.

”Cu multă încredere, ca de fiecare dată, e foarte important pentru noi. Nu știu să spun de ce nu au venit toți, dar în zilele următoare voi avea o discuție cu conducerea și voi știi. Singurul învoit e Gakos. Ștreangă am înțeles că are probleme medicale. Briciu, pe considerente de serviciu. Zaluschi am înțeles că și-a prelungit înțelegerea, dar probabil e în vacanță… Orice jucător e binevenit să-l văd, dacă rămâne sau nu e altceva…”, a declarat Remus Steop după primul antrenament pentru noul sezon. Ședința a fost de reacomodare la efort și a durat aproximativ o oră.

”În funcție de cine pleacă probabil vor și veni. În funcție de ce se preconizează, în funcție de partea financiară putem vorbi și de veniri/plecări. Deocamdată am început pregătirile și vom vedea pe parcurs. Sunt câteva posturi descoperite, dar rămâne de văzut dacă vom putea aduce jucători la cerințele pe care le avem noi. Stăm acum destul de bine cu jucătorii sub 21 de ani. Joacă cei născuți în 1996. Problema e la fundașii centrali, să vedem ce se întâmplă cu Hecsko, deocamdată nu știm nimic. Fiecare compartiment poate fi îmbunătățit”, a mai spus Steop despre posibilele mutări din lot.

Ripensia va efectua un stagiu centralizat pe plan local și va disputa primul joc amical pe data de 8 iulie, probabil cu o echipă din D-Timiș.

Mediop s-ar putea face ardelean

O mutare interesantă la capitolul plecări ar putea fi cea a senegalezului Mediop Ndiaye.


Golgheterul C4, cu 21 de reușite în 23 de partide, jucătorul de 26 de ani a atras interesul celor de la Gaz Metan Mediaș. ”Roș-galbenii” par dispuși să-l cedeze gratis pe acesta.

”Mediop are ofertă din Liga I, deocamdată se pregătește cu noi. Eu m-aș bucura să ajungă în Liga I, e bine pentru oricine. El e sub contract, eu consider că va fi lăsat… nu ne putem opune unui jucător care pleacă în primul eșalon. Chiar m-aș bucura să ajungă acolo și să joace”, a precizat Steop.

Jucătorii prezenți la reunire: Rădulescu – Ad. Ungureanu, An. Popescu, Filip, Nanu, Găvruță, Olărescu, C. Toma, Matiș, Dumiter, Vlădia, Ad. Popa, Stoi, Mediop, Semeniuc, Apro, Olar, Mânecan, Golda, Vasiliu, Bobină, Luca, Alexandar Radovan* (Banloc), Răzvan Cluci*, Ionuț Mărgan* (ambii LPS Banatul).

*Jucători în probe

UPDATE Ripensia a anunțat în această după masă despărțirea oficială de Ciprian Ștreangă și Raul Briciu. Primul a acuzat probleme medicale în ultima perioadă, în timp ce celui din urmă activitatea profesională nu-i mai permite să evolueze și la un nivel înalt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.