Robu la Congresul PNL: „Ne-am luptat între noi, ne-am canibalizat pe tot...

Robu la Congresul PNL: „Ne-am luptat între noi, ne-am canibalizat pe tot felul de mize mici” UPDATE Ludovic Orban, noul președinte al formațiunii

0
DISTRIBUIȚI

Delegați numai unul și unul la Congresul Național al PNL, unde liberalii vor decide dacă vor să fie conduşi de Cristian Buşoi sau de Ludovic Orban. Din partea filialei Timiș au fost aleși pentru a vota conducerea PNL foști sau actuali consilieri personali ai primarului Nicolae Robu precum Sanda Greblă, Robert Kristof, Cătălin Iapă și Florin Răvășilă. Printre cei cu drept de vot şi care teoretic aleg ce vor, dar practic au directivă de partid să voteze pro Cristian Bușoi se numără și consilierii locali Simion Moșiu și Lorenzo Barabas, consilierii județeni Cosmin Costa, Nicu Bitea, Sorina Ciurlea și Cosmin Buboi.

Dacă Bușoi va fi ales lider al partidului, Nicolae Robu va ocupa o funcție de prim-vicepreședinte al PNL.


Robu a susținut și un discurs la congresul PNL. „Am început fuzionarea în noua formulă cum nici nu se putea mai bine, câștigând în acel an de grație 2014, alegerile prezidențiale, cu Klaus Iohannis, candidat PNL, și nu trebuie să uităm asta nicio clipă. Și nici domnia sa nu trebuie să uite. Ce a urmat însă a fost un lung șir de greșeli pe care avem obligația să le conștientizăm, pentru a nu le repeta (…) Una dintre greșeli a fost, în opinia mea, că nu am făcut ce facem astăzi cu doi ani mai devreme, în 2015, când în partid era liniște, astfel încât alegerile din 2016 să poată fi pregătite și derulate sub conducerea legitimă. Altă greșeală a fost că am funcționat în toți acești ani total lipsit de viziune, conjunctural, cu agenda făcută, prin ricoșeu, de PSD (…) Ne-am luptat între noi, ne-am canibalizat pe tot felul de mize mici”, a spus acesta.

UPDATE După numărarea voturilor celor aproximativ 4.600 de delegați care și-au înregistrat prezența, Ludovic Orban a câștigat la o diferență zdrobitoare și este noul președinte al Partidului Național Liberal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.