Seară de jazz cu arome colorate alături de Czirják Csaba Trio, la...

Seară de jazz cu arome colorate alături de Czirják Csaba Trio, la Timişoara FOTO

0
DISTRIBUIȚI
Czirják Csaba Trio a susţinut un concert de jazz la Manufactura

Puţinii melomani timişoreni care au asistat miercuri seara la concertul trupei maghiare Czirják Csaba Trio susţinut în Manufactura au avut parte de o seară memorabilă alături de sunetele magice propuse de invitaţii speciali ai evenimentului. În cele două reprize muzicale, trupa alcătuită din Czirják Csaba (chitară), Ádám Viktor Bögöthy (bass) şi Tamás Czirják (tobe) le-au prezentat spectatorilor un program variat în care au predominat compoziţiile proprii, dar care a inclus şi câteva „evergreen“ –uri oferite desigur într-o manieră proprie. Liderul trupei, Czirják Csaba este o figură binecunoscută în lumea jazz-ului din ţara vecină, care după absolvbirea studiilor în Ungaria (la  Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem) şi-a continuat studiile la Berklee College of Music din Boston.

„Ne-am bucurat foarte mult de invitaţia de a cânta la Timişoara. Acest trio funcţionează de mai demult, dar în această formulă suntem împreună doar de trei luni. Preferăm să mergem pe compoziţii proprii şi mai puţin pe standarde. Ne pregătim să scoatem un album de debut pe la sfârşitul acestui an. Alături de activitatea mea în acest trio mai colaborez cu o serie de artişti din Ungaria“, a declarat Czirják Csaba în cadrul unui interviu acordat pentru emisiunea în limba maghiară a Radio Timişoara, realizat de Bartha Csaba.

Magia acestui concert s-a datorat fără îndoială şi graţie chitării speciale din dotarea liderului trupei (un exemplar realizat la comandă de binecunoscutul lutier italian Domenico Moffa), care a făcut „casă bună“ cu sound-urile etalate de ceilalţi membri ai acestui proiect.


Din păcate, numărul celor prezenţi a fost mult sub aşteptări, din public lipsind atât reprezentanţii muzicienilor timişoreni din jazz, dar şi „numeroşii“ fani ai acestui gen muzical din oraşul nostru…..

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.