Situație scandaloasă în apropiere de Cascada Bigăr: “Tendința este de a lăsa...

Situație scandaloasă în apropiere de Cascada Bigăr: “Tendința este de a lăsa aceste locuri fără păduri”. Ce probleme au mai fost identificate

0
DISTRIBUIȚI

cascada Bigar

Județul Caraș-Severin abundă de obiective fascinante, precum Cascada Bigăr, calea ferată Oravița-Anina sau morile de apă de la Rudăria, care atrag turiști ca un magnet. Din păcate, în aceste zone au fost identificate o serie de probleme de către voluntarii din cadrul Grupului Ecologic de Colaborare Nera. Aceștia au realizat, ieri, o monitorizare a stării mediului și a modului de practicare a ecoturismului în sudul Banatului, pe traseele Valea Minișului, Cheile Rudăriei și “Semeringul Bănățean”.

“Principala agresiune împotriva mediului, cu impact negativ asupra drumurilor și gospodăriilor populației din Anina, o reprezintă haldele de deșeuri miniere neprotejate rezultate în urma defunctului minerit din zonă.


Ploile căzute în această primăvară pot produce în orice moment alunecări ale materialului din depozite cu blocarea drumurilor și afectarea caselor din imediata apropiere”, susține Grupul Ecologic de Colaborare Nera.

De asemenea, s-a constatat că sunt transportați masiv bușteni nemarcați, pe ambele sensuri ale DN 57B de pe Valea Minișului, ce “par a face parte din activități ilegale, iar tendința evidentă este cea de a lăsa și aceste locuri fără păduri”. Totodată, în zona Cascadei Bigăr, desemnată cea mai frumoasă din lume, nu sunt toalete ecologice.

“Pe trenul de pe linia ferată Oravița — Anina nu există informații specifice despre emoționantele legende ale Semmering-ului Bănățean astfel că de cele mai multe ori nu se primește nici un răspuns la întrebările vizitatorilor, iar dacă conductorul de pe tren își face timp să răspundă, între momentele când scrie de mână biletele de călătorie, informațiile furnizate sunt distorsionate și în doi peri”, transmite GEC Nera.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.