Revoluție pesedistă la Timișoara: „Jos Dragnea!” UPDATE 4 Grindeanu: „Îi cer să...

Revoluție pesedistă la Timișoara: „Jos Dragnea!” UPDATE 4 Grindeanu: „Îi cer să fie un adevărat bărbat politic” VIDEO

2
DISTRIBUIȚI

Premierul Sorin Grindeanu vine astăzi în Timişoara. În plin „război” între premier și conducerea Partidului Social Democrat, care i-a retras sprijinul politic şi a votat excluderea lui din partid, Grindeanu vine în capitala Banatului.

Prim-ministrul a convocat o şedinţă a Comitetului Executiv Judeţean al PSD Timiş, filială al cărei şef este, în condiţiile în care a contestat excluderea din PSD. La sediul PSD Timiş sunt aşteptaţi susţinători ai premierului atât din Timiş, cât şi din Caraş Severin.

Rămâneţi cu PRESSALERT.ro pentru a afla ultimele detalii din cadrul întâlnirii de la PSD Timiş.

UPDATE În așteptatea lui Sorin Grindeanu, curtea ediului PSD Timiș s-a umplut cu sute de pesediști veniți să-l susțină, din Timiș și Caraș-Severin. Printre aceștia se află și tatăl premierului, care a refuzat orice comentariu pe tema luptei poltiice, spunând doar că „am venit doar să-mi văd și să-mi susțin copilul”.

UPDATE 2 Grindeanu a ajuns la sediul filialei, fiind primit cu aplauze și urale de aproape 1.000 de susținători care au scandat: „Grindeanu – premier”, „Jos Dragnea”, și chiar „Dragnea la pușcărie”.

„Am venit azi acasă pentru că am vrut să văd dacă în Timișoara, în Banat, mai există oameni cărora să nu le fie frică. I-am cerut domnului Liviu Dragnea trei lucruri: primul, să ne spună nouă, pesediștilor, celor care am câștigat alegerile, că nu le-a câștigat o singură persoană, în momentul în care își va da demisia și își va asuma situația, îmi voi da și eu demisia, eu nu țin de scaun.


Al doilea lucru: trebuie să se organizeze congres. Teama de oameni îl face să rămână într-un cerc restrâns. Fuge de oameni, iar un astfel de om nu poate fi președinte. Al treilea lucru, pentru că PSD a câștigat alegerile, să garanteze în fața partidului că această aventură în care ne-a aruncat nu va duce la pierderea guvernării. N-a putut să garanteze, nu l-ați auzit să-și asume acest lucru, iar asta e o bătaie de joc la adresa noastră”, a spus premierul.

UPDATE 3 „Intenția mea este să readucem democrația în partid, asta cred că ne animă pe toți. Asta trebuie să facem, o consultare largă, un congres unde să hotărâm soarta și direcția în care să meargă acest partid. Ăsta este țelul pentru care trebuie să luptăm, să nu mai țină frâiele doar o mână de oameni. Asta am vrut să fac, să vin aici alături de voi, de prietenii mei, de oamenii cu care am câștigat alegerile, să văd dacă vom continua pe acest drum. Și din ceea ce văd aici, astăzi, înseamnă că suntem hotărâți”, a mai spus Grindeanu.

UPDATE 4 „Am ținut foarte mult să vin astăzi acasă în Banat, la Timișoara, să mă consult cu colegii mei, să văd dacă deciziile pe care le-am luat, pe care le voi lua în zilele următoare, sunt în concordanță cu respectarea statutului partidului și a statului de drept. Modul în care am fost primit e emoționant, dar mai important decât asta am vrut să văd dacă în Timișoara, orașul în care trăiește familia mea, dacă mai sunt oameni în PSD cărora să nu le fie frică. Îi cer să fie un adevărat bărbat politic, să nu fugă, să nu stea închis împreună cu doar câteva persoane. Trebuie să iasă, să se consulte cu oamenii, să vadă care este pulsul partidului pe care îl conduce”, a spus Grindeanu după ședința PSD Timiș.

„Am fost sunt și voi fi membru al acestui partid. N-am schimbat niciodată partidul și nici nu vreau s-o fac. Poate să mă dea cât vrea afară Liviu Dragnea, ați văzut că organizația pe care o conduc consideră că sunt cel în măsură să-i conduc. Au cam uitat oricum să trimită actele. Din punctul meu de vedere, Liviu Dragnea nu are cum să mă excludă din partid”, a mai spus premierul.

2 COMENTARII

  1. Grindeanu(Catavencu) cica face baie de multime la Timisoara si are ochii plini de lacrimi: “Iertati-ma, fratilor, daca sunt miscat, daca emotiunea ma apuca asa de tare… suindu-ma la aceasta tribuna… pentru a va spune si eu… (plansul il ineaca mai tare.)… Ca orice roman, ca orice fiu al tarii sale… in aceste momente solemne… (de abia se mai stapaneste) ma gandesc… la tarisoara mea… (plansul l-a biruit de tot) la Romania… (plange)… la fericirea ei!… la progresul ei!… la viitorul ei! (plans cu hohot. Aplauze zguduitoare)” Stimabile(Dragnea), nu stiu pentru ce d-ta ma prigonesti de la o vreme… Ce ai cu mine? Suntem in fata Alegatorilor, stimabile: or, nu incape pica; sa luptam… De ce te revolti contra adevarului? in contra dreptului?… Oneste bibere, onorabile!… (aprobari din partea grupului).Ce vreau? ce vreau? stii bine ce vreau. Vreau ce mi se cuvine dupa o lupta de atata vreme; vreau ceea ce merit in orasul asta de gogomani, unde sunt cel d-intai… intre fruntasii politici… Vreau…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.