Studenți din Timișoara, provocați să realizeze mașina viitorului, care se conduce singură....

Studenți din Timișoara, provocați să realizeze mașina viitorului, care se conduce singură. Cum s-au descurcat FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-2055490447">

Șapte echipe formate din 35 de studenți timișoreni au lucrat, timp de 17 săptămâni, la realizarea unor mașinuțe ale viitorului, care să poată comunica cu alte vehicule în trafic, iar cele mai bune proiecte au fost premiate, astăzi.

Totul în cadrul celei de-a patra ediții a competiției „Ingeniously Continental”. Astfel, în concurs s-au înscris șapte echipe, formate din cinci studenți fiecare, iar sub coordonarea unor mentori, au realizat mașinuțe care să poată comunica cu alte vehicule din trafic.

Fiecare echipă a avut ca temă dezvoltarea pe mașinuțele create a unui sistem de recunoaștere a semnelor rutiere și control, iar miercuri, studenții au concurat în cadrul probei finale. În această faze, mașinuța creată trebuia să parcurgă o rută și să se sincronizeze cu semnele de circulație, precum și cu celelalte vehicule de pe traseu.

“Mașina noastră este capabilă să se descurce într-o intersecție, adică să meargă aproape ca și o mașină normală și să comunice cu alte mașini. Are semnalizări, stopuri, care se comportă ca și la o mașină adevărată. Ia și curbele. A fost destul de greu să realizăm mașina, a fost o adevărată provocare, dar am învățat foarte mult din asta, asta e cel mai important. Am avut și sprijinul mentorilor, dar am încercat să fim cât mai mult independenți, ca să învățăm lucruri”, a explicat Andrei Bulaichi, unul dintre studenții înscriși în competiție.

Echipa care a realizat cel mai bun proiect a fost premiată cu 6.000 lei, ocupanții locului doi cu 3.200 lei, iar cei de pe locul trei au primit 1.600 lei. Premiile au fost oferite de o companie din domeniul automotive.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.