Țăranii dintr-un sat din vestul țării organizează un festival inedit, de reconstituire...

Țăranii dintr-un sat din vestul țării organizează un festival inedit, de reconstituire istorică, pe scena căruia urcă și Phoenix. Vezi programul

0
DISTRIBUIȚI

fratia lupilor

Daci, romani, ateliere civile și militare, bătălii, concursuri, concerte și alte surprize. Toate acestea au fost pregătite de către țăranii din satul Costești, județul Hunedoara, care organizează, peste doar câteva zile, prima ediție a Festivalului “Frăția Lupilor”.

Evenimentul are loc între 1 și 2 iulie în comuna Orăștioara de Sus, la poalele Cetăților Dacice din Munții Orăștiei. Medicul timișorean Dorel Săndesc, cetățean de onoare al comunei în care are loc festivalul de reconstituire istorică, îi îndeamnă pe bănățeni să participe la eveniment, care este special.

“Festivalul este organizat de țăranii din comuna Orăștioara de Sus, prin asociația lor, „Valea Dacilor”.


Acești oameni, care au știut să păstreze prin vremuri nestinse tradițiile strămoșești, au ținut să facă un eveniment al lor, fără interferența unora dornici să acapareze un eveniment interesant. Cu participarea grupului „Terra Dacica” se va organiza o evocare istorică de amploare, cu lupte daco-romane, atacul unui castru”, explică Dorel Săndesc.
De asemenea, în cadrul festivalului, în zone special amenajate se vor desfășura diverse meșteșuguri tradiționale, precum război la țesut, olărit. Totodată, vor fi prezentate preparate culinare și băuturi alcoolice tradiționale, precum balmos, bulz, țuică, pălincă, vin de la producători locali, mied.

Cei care trec pragul evenimentului vor asista și la competiții tradiționale între elevi din mai multe școli hunedorene, așa cum este alergatul în saci.

“Seara, Focul Sacru va coborî de la Cetate printr-o ceremonie specială, urmată de concertele ce vor culmina desigur cu „Phoenix”!A doua zi, 2 iulie, va fi dedicată muzicii și dansurilor folclorice și veți avea în fața dvs. oamenii de pe această vale istorică, care au păstrat, în toată perioada comunistă, toate tradițiile legate de sărbătorile noastre creștine”, explică medicul Dorel Săndesc.

Mai multe informații despre Festivalul “Frăția Lupilor” sunt disponibile AICI!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.