Vezi ce conține textul moțiunii de cenzură pentru înlăturarea Guvernului Grindeanu

Vezi ce conține textul moțiunii de cenzură pentru înlăturarea Guvernului Grindeanu

0
DISTRIBUIȚI

Textul moţiunii de cenzură a coaliţiei PSD-ALDE împotriva Guvernului Grindeanu, cu titlul „România nu poate fi confiscată! Apărăm democraţia şi votul românilor!”, a fost făcut public cu câteva ore înainte de citirea sa în Parlament, fiind dezvăluit de stiripesurse.ro.

Textul începe cu un fragment din Constituție în care se precizează cum se acordă încredere guvernului, prin votul parlamentarilor. Este menționată apoi analiza activității guvernului la 5 luni de la instalare și faptul că „forurile staturare de conducere” ale partidelor coaliției majoritare au decis retragerea sprijinului politic acordat primului-ministru Sorin Grindeanu.

„Dovedind dispreț față de regulile democratice ale funcționării instituțiilor statului, imaturitate și iresponsabilitate politică, primul-ministru și unul dintre miniștri, în loc să respecte votul de investitură și încrederea acordată de Parlament, au înțeles că guvernarea se poate exercita și în nume personal, că dispozițiile constituționale și legale sunt facultative și că pot sfida votul acrodat de cetățeni și democrația. Doi din cei 27 de membri ai Guvernului, trecuți voluntar sub comanda unui deputat/înalt funcționar public, își împart posturi ministeriale și lansează atacuri ridicole în toate direcțiile, oferind o nedorită și halucinantă caricaturizare a actului de guvernare.


„Guvernul” Ponta-Grindeanu-Jianu nu reușește altceva decât să demonstreze că există politicieni care și-au pierdut iremediabil busola bunului simț, onoare și demnitatea, confirmând, o dată în plus, justețea deciziilor de retragere a sprijinului politic luate de conducerile PSD și ALDE”, mai spune textul moțiunii, care menționează că, în opinia autorilor, guvernul actual nu mai este legitim și nu are cum să îndeplinească programul de guvernare.

„Votarea acestei moțiuni este un act de responsabilitate și reprezintă singura opțiune viabilă pentru a pune povara guvernării în sarcina unei persoane care să aibă și competența, responsabilitatea și puterea de muncă necesare pentru a recupera cât mai grabnic întârzierile și a reintra în parcursul ambițios, dar corect, al acestui adevărată proiect de țară”, sunt cuvintele de încheiere ale moțiunii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.