Zeci de percheziții la persoane bănuite de jafuri de proporții. Vezi cum...

Zeci de percheziții la persoane bănuite de jafuri de proporții. Vezi cum acționau suspecții FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Acțiune de amploare în această dimineață în județele Timiș, Arad și Mehedinți: peste 100 de polițiști au descins la 45 de adrese unde locuiesc persoane suspectate că au dat spargeri la locuințele unor oameni de afaceri, sedii de firme, case de schimb valutar sau bijuterii din vestul țării.

Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2013, membrii grupării ar fi comis mai multe furturi, pe raza județelor Timiș și Arad, în dauna mai multor persoane fizice și juridice.

Printre cei care au căzut victimă acestei rețele se număra omul de afaceri Jabri Tabrizi, fost consilier local PSD, dar și alți oameni înstăriți din Timișoara. Anchetatorii suspectează că această grupare se află și în spatele jafului de la o firmă de curierat din Timișoara, de unde au fost furați 150.000 de euro. De obicei hoții vizau bani, bijuterii, obiecte de artă și alte bunuri de valoare. Toate loviturile au fost date la pont.

Spărgătorii de lux monitorizau îndelung victimele, studiau casa, aflau programul familiilor în detaliu, culegeau informații prețioase, apoi dădeau atacul.


Pentru a-și acoperi urmele, suspecții aveau grijă să dezactiveze sistemul de alarmă ori cel de supraveghere video. Mai mult, în unele cazuri sustrăgeau și mediul de stocare al imaginilor de supraveghere.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este estimat la 500.000 de euro.

De asemenea, în luna februarie 2017, membrii grupării, fiind surprinși și urmăriți de polițiști, ar fi pătruns pe contrasens pentru a își asigura scăparea și ar fi determinat astfel polițistul care conducea o autospecială de poliție să efectueze o manevră bruscă de evitare a impactului, cu consecința punerii în pericol a vieții acestuia.

Supecții sunt acuzați de constituire de grup infracțional organizat, furt calificat și complicitate la furt calificat, și vor ajunge în fața procurorilor DIICOT Timișoara pentru audieri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.