Ziua Internațională a iei, marcată printr-o pedalare în costum tradițional pe străzile...

Ziua Internațională a iei, marcată printr-o pedalare în costum tradițional pe străzile Timișoarei. Când are loc acțiunea

0
DISTRIBUIȚI

Ziua Internațională a Iei este sărbătorită, pentru cel de-al treilea an consecutiv, printr-o pedalare în costum popular organizată de echipa “Verde pentru Biciclete”, la Timișoara. Acțiunea are loc sâmbătă, 24 iunie, începând cu ora 10.30, fiind așteptați să participe sute de timișoreni iubitori ai tradițiilor, care doresc să facă un pic de mișcare.

“Aflat la cea de-a treia ediție, acest eveniment are rolul de a readuce în discuție frumusețea portului românesc. Ia românească, costumul popular și elementele componente au inspirat an după an designeri internaționali. Portul românesc este mai actual ca niciodată și poate fi integrat în viața de zi cu zi, întocmai precum mersul pe bicicletă se dorește a fi un stil de viață. Conceptul ”IA românească pe Bicicletă” a venit natural, văzând că o sumedenie de participante la pedalările Verde pentru Biciclete au ales această componentă vestimentară tradițională”, transmit organizatorii pedalării “Ia Românească pe bicicletă”.

Înainte de plecarea pe traseu, la ora 11.30, participanții vor primi stickere “Și eu susțin Verde pentru Biciclete” și numere de bicicletă.


De asemenea, va avea loc și o expoziție de fotografie în premieră a Asociației “Prin Banat”, iar partenerii sportivi vor susține o sesiune de încălzire.

Totodată, vor fi oferite premii pentru cea mai frumoasă ie, cel mai frumos costum popular/tradițional, cea mai veche ie, cea mai frumoasă apariție feminină și cea mai frumoasă apariție masculină. Fiecare câștigător va primi câte un abonament full fitness de o lună din partea Smartfit Studio. În plus, Arsenal Park va oferi o noapte de cazare în cel mai mare parc tematic din țară, valabilă în timpul săptămânii, cu mic dejun pentru 2 persoane, acces pentru 2 persoane în AquaPark Arsenal și acces la una din activitățile din Aventura Park Arsenal (trasee de cățărare, tiroliană sau PowerFan Jumps).

Startul se dă de pe Platforma Timco, de pe str. Circumvalațiunii, iar punctul final va fi Muzeul Satului Bănățean, unde cei îmbrăcaţi în ie sau în costum popular se pot fotografia în cabina foto “Oglinda WOW”, pusă la dispoziție în mod gratuit pe parcursul evenimentului.

“Atenție: este interzisă plimbarea pe bicicletă copiilor sub 14 ani. Aceștia pot fi transportați pe bicicleta părinților sau într-o remorcă pentru bicicletă. Este o condiție impusă de către Poliția Rutieră”, comunică “Verde pentru Biciclete”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.