Asaltul migranților continuă la granița româno – ungară. Câți transfugi au fost...

Asaltul migranților continuă la granița româno – ungară. Câți transfugi au fost prinși în nici 24 de ore

0
DISTRIBUIȚI

Migranții iau cu asalt granița româno -ungară în încercarea de a ajunge în vestul Europei, în mai puțin de 24 de ore fiind capturate de Poliția de Frontieră trei grupuri de transfugi și călăuzele acestora. Ieri dimineață, în jurul orei 8, agenții de la sectorul Vărșand din județul Arad au observat la aproximativ 300 de metri de linia de frontieră trei bărbați care se îndreptau pe jos pre Ungaria. Suspecții au fost reținuți și au fost identificați ca fiind irakieni care au solicitat, anterior, azil în România. Aceștia au declarat că au venit cu un taxi până în apropierea graniței și au încercat să părăsească ilegal țara pentru a ajunge în spațiul Schengen.

Tot ieri, în jurul orei 19.30, polițiștii de frontieră aceștia au oprit pentru control, pe DN-79A, între localităţile de frontieră Chişineu Criş şi Socodor, două taxiuri care se îndreptau spre granița cu Ungaria.


”La volanul mașinilor se aflau doi cetăţeni români, iar alături de ei se mai aflau, în calitate de pasageri nouă persoane de origine afroasiatică. Deoarece pasagerii nu dețineau documente de identitate, aceștia au fost duși la sediul Poliției de Frontieră pentru cercetări. La verificări, polițiștii de frontieră au stabilit faptul că cei în cauză sunt cetăţeni din Irak, patru adulţi cu vârste cuprinse între 19 şi 37 de ani și cinci minori, având vârste cuprinse între 6 şi 16 de ani”, se arată în comunicatul Poliției de Frontieră. Șoferii de taxi au declarat că au fost chemați la o comandă pentru a duce clienții în localitatea Pilu.

În această dimineață, în jurul orei 3, agenții au oprit o mașină suspectă care se îndrepta spre frontiera cu Ungaria. ” La volanul mașinii se afla cetăţeanul român Iulian C., în vârstă de 24 ani, alături de care se mai aflau, în calitate de pasageri, dar şi ascunşi în portbagaj, cinci persoane, toţi bărbaţi. Deoarece pasagerii nu dețineau documente de identitate, aceștia au fost duși la sediul Politiei de Frontiera pentru cercetări. În cadrul primelor verificări, cei în cauză au declarat sunt solicitanți de azil și că intenţionau să ajungă până în apropierea frontierei, iar apoi să treacă ilegal, pe jos, pe câmp, evitând controlul de frontieră, cu scopul de a ajunge în Germania. Şoferul nu a dorit să facă declaraţii în cadrul primelor cercetări”, susțin polițiștii.

Toți cei 17 migranți au fost reținuți de autoritățile române, urmând să fie cercetați alături de șoferii români.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.