ATENȚIE Cum alegem crema de protecție solară

ATENȚIE Cum alegem crema de protecție solară

0
DISTRIBUIȚI

Suntem în perioada ieșirilor la plajă, iar pentru sănătatea noastră este important să ne protejăm de razele puternice ale soarelui. Ieșirile ștrand, la piscină sau la mare sunt unele din cele mai plăcute metode de a ne relaxa, pe timp de vară, în zilele caniculare. Însă, distracția ne poate costa scump, căci în ultimii ani numărul cazurilor de cancer de piele a crescut extrem de mult în țara noastră. Principala cauză este, fără doar și poate, expunerea prelungită la soare în orele amiezii.

Pentru o protecție completă, medicii dermatologi recomandă folosirea cremelor cu factor de protecție UV. Atenție însă, există și situații în care cremele de protecție nu ne protejează în totalitate. Expunerea la soare în intervalul orar 12-16 este total nerecomandată, chiar dacă din ce în ce mai puțini români consideră necesar să se conformeze acestei indicații.

Ambalajul cremelor de protecție solară conține informații importante precum Factorul de Protecție Solară, FPS care poate varia între 5 și 10 și poate ajunge la valori mai mari de 50.


Factorul de protecție solară arată diferența dintre cantitatea de radiații necesare pentru a provoca arsuri pe pielea neprotejată și pe cea protejată.

Pentru a vă asigura că vă feriți de arsuri sau de boli precum cancerul de piele este necesar să folosiți o cremă care are un factor de protecție de minim 15. Personanele cu ten extrem de deschis trebuie să aplice pe piele o cremă cu factor de protecție de minim 30. Pentru copii, specialiștii recomandă folosirea de creme cu factor de protecție de minim 30. De asemenea, copiii ar trebui să stea la umbră în intervalul 12 -16 întrucât pielea acestora este mult mai sensibilă și mult mai predispusă la arsuri.

Secretele aplicării cremei

Odată aleasă crema de protecție adecvată tipului dumnevoastră de ten, trebuie să țineți cont și de faptul că aplicarea acesteia trebuie să se facă după niște reguli stricte, pentru a vă asigura că obțineți efectul scontat. Cele mai sensibile zone atunci când ne expunem la soare sunt umerii, decolteul, buzele și nasul.

Crema trebuie să fie aplicată doar pe pielea uscată și trebuie întinsă bine, având grijă să ajungem în zonele ușor de neglijat precum partea din spate a genunchilor. Indiferent de datele trecute pe ambalaj, crema de protecție solară trebuie să fie aplicată minim o dată la două ore și neaparat cu 20 de minute înainte de a vă expune la soare. Este bine de știut că protecția solară trebuie folosită chiar și în zilele înnorate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.