Campanii de informare şi vaccinare în comunitățile de ţigani din Timiş. Vezi...

Campanii de informare şi vaccinare în comunitățile de ţigani din Timiş. Vezi măsurile luate de prefectură şi DSP

0
DISTRIBUIȚI

Prefectura Timiş şi Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Timiş fac eforturi comune pentru informarea populaţiei privind riscurile la care sunt supuşi copiii care nu sunt vaccinaţi împotriva rujeolei. Subprefectul judeţului Timiş, Daniel Franţescu, va coordona o campanie de informare şi vaccinare care se va desfăşura în mai multe localităţi din judeţ, în zonele locuite preponderent de ţigani.

„O primă acțiune va avea loc marți, 1 august, între orele 9.00 – 12.00, în localitățile Satchinez și Bărăteaz, la cabinetele medicilor de familie. La acțiunea desfășurată cu sprijinul Primăriei Satchinez vor participa subprefectul Daniel Cristian Franțescu, reprezentanți ai Direcția de Sănnătate Publică a județului Timiș, ai Direcției Județene de Evidența Populației, Inspectoratului Județean de Poliție, ai Salvați Copiii România”, a transmis Prefectura Timiş.

În ceea ce priveşte măsurile luate de DSP Timiş specialiştii din cadrul instituţiei au avut o întâlnire cu asistenții comunitari din localitățile Jamu Mare, Ohabă Lungă, Curtea, Tomeşti și Margina care au fost instruiți în legătură cu necesitatea promovării vaccinării în localitățile din care provin.

„1.


Medicii epidemiologi ai DSPJ Timiş s-au deplasat în Lugoj, Jimbolia și Sânnicolau Mare, considerate teritorii operative, în vederea identificării comunităților la risc (populație de etnie romă, populație defavorizata social, etc.) dar și în localități adiacente, cu acoperire vaccinala scăzută.
2. DSP Timiș a cerut medicilor de familie reevaluarea situației acoperirii vaccinale pentru vaccinarea cu ROR pe grupele de vârstă stabilte de către MS.
3. Împreună cu reprezentantul minorității romilor de la Prefectură Timiș au fost identificate următoarele localități cu comunități semnificative de cetățeni de etnie romă și acoperire vaccinala scăzută; Nădrag, Lugoj-Măguri, Banloc, Cărpiniș, Comloşu Mare, Ghilad, Giera, Iecea Mare, Jebel, Periam, Saravale, Satchinez, Tomnatic, Traian Vuia, Uivar.
4. Asistenții comunitari din Jamu Mare, Ohabă Lungă, Tomesti, Curtea, Margina, Jimbolia și Comlosu Mare au identificat copiii neînscriși la medicii de familie.
5. A fost identificată o localitate fără medici de familie localitatea Otelec
6. Urmează constituirea de echipe mixte împreună cu reprezentanți ai Prefecturii și CJTimis, cu deplasări în teren, îndeosebi în localitățile enumerate, cu populație la risc
7. Înființarea de centre de vaccinare suplimentare inlocalitatile: Nădrag, Lugoj – Măguri, Cărpiniș, Uivar, Comlosu Mare, Periam, Saravale, Satchinez cu distribuția de vaccin către MF vaccinatori; intensificarea activității de vaccinare în toate localitățile, îndeosebi la grupele de vârstă cu acoperire vaccinala scăzută (1-9 ani) cu desemnarea medicilor și reprezentanților administrațiilor publice locale ,implicați în această activitate”, a transmis DSP.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.