Ionuț Popa, îndemn la cumpătare după pleiada de jucători sosiți la ACS...

Ionuț Popa, îndemn la cumpătare după pleiada de jucători sosiți la ACS Poli. Ce probleme MARI și ce așteptări au timișorenii pentru debutul cu Chiajna

1
DISTRIBUIȚI
Ionuț Popa, alături de Soljic. Foto: Gabriel Brezeanu

ACS Poli Timișoara mai are doar două zile până la startul noului sezon de Liga I după o perioadă extrem de scurtă de pregătire. Deși a avut parte de zece achiziții Ionuț Popa acuză în continuare probleme de lot. Mai exact e vorba de situația medicală a primelor două opțiuni pentru postul U21, ceea ce a și dus la împrumutul tânărului Vlad Mihalcea.

Eșecul dur de la Debrecen pare să fi temperat așteptările de la începutul noului sezon. În mod evident noii jucători au nevoie de timp pentru integrare, lucru de care ACS Poli a dus lipsă. ”E început de campionat și acest lucru îl facem în altă componență. Cu un alt lot. Primele rezultate sunt imprevizibile. Normal că orice echipă își dorește să înceapă cu dreptul. Noi ne dorim, îmi pare rău că nu am avut mai multe săptămâni, măcar cât alte echipe. Dar dacă a fost așa ni se datorează numai nouă, puteam termina campionatul mai repede, să nu mai prindem barajul și aveam mai multă pauză. Au venit o serie de jucători de la care așteptăm mult. Să se integreze în primul rând. Jucători de calitate. Aud multe vorbe, aș vrea să punctez, că aud că Timișoara are acum echipă, bate pe toți. Timișoara nu are încă echipă. A adus jucători de calitate, niciun antrenor nu face echipă în două-trei luni. Mai repede nu se poate. Atunci vom vedea cu adevărata valoare a întregului lot, și cei vechi și cei noi. Ne confruntăm cu probleme. Jucătorii U21. Anul trecut jonglam, acum avem doar unul, nou venitul Mihalcea. Mailat trebuie să stea trei-patru săptămâni, mai nou și Bârnoi e accidentat. În condițiile date cu U21 e primul jucător la care ne gândim cum începem. Să nu fie unii așa de entuziasmați”, a declarat Ionuț Popa.

Bârnoi, Mailat și Bocșan sunt jucătorii pe care nu va putea miza Ionuț Popa în jocul cu Chiajna, toți din motive medicale.


Ultimii doi sunt suspecți de apă la genunchi iar Bârnoi acuză dureri puternice la tibie.

”Normal că tindem spre o echipă bună… Am spus cu ceva timp în urmă dacă liniște salvez, la fel și acum, dacă e liniște eu cred că putem prinde play-off-ul. Dacă nu, nu mă hazardez să spun unele lucruri… Dacă cei din conducere stăvilesc lucrurile… folclorul care apare. Acestea pot perturba echilibrul. Mai ales că jucătorii noi trebuie integrați într-un climat sănătos. Am vorbit cu ei de salarii, prime de obiectiv. L-am rugat pe domnul prmar să vină, i-a asigurat să-și vadă de treabă că lucrurile se vor lămuri. Și eu le-am cerut să aibă răbdare. E dureros să afli că toate echipele și-au primit banii TV, doar Poli nu… Ultimul salariu l-am luat în februarie și noi trăim cu bani și am vrea să se deblocheze. A apărut și o Lege a sportului, toți și-au dat cu părerea. Noi avem datorii și sperăm să le rezolvăm cumva”, a mai spus Popa despre problemele extrasportive.

Probleme și cu legitimarea unor nume noi

ACS Poli nu a avut probleme doar de ordin medical cu tinerii săi. O parte dintre noii sosiți nu au fost înregistrați din timp. Alex Ciucur de abia azi a primit dreptul de fi transferat de la Iași, tot cu întârziere a sosit astăzi și cartea verde a brazilianului Miguel Bianconi.

”Normal că programul e destul de greu. Jucăm pe un teren sintetic, pe o căldură probabil destul e mare. Sperăm să avem cât de cât condiții de joc. Nu știu de ce nu s-a mutat seara. Așteptăm încă rezolvarea unor jucători. Azi a venit cartea verde a lui Miguel. Din păcate lipsește Mailat, în care ne puneam mari speranțe. În rest toți, inclusiv Bud, se îndreaptă spre o sumă a pregătirii la 50-70%. Sper ca echipa să intre într-un ciclu normal. Șase-șapte vor fi titulari (dintre cei noi)… Poate mai apar unu sau doi jucători până la finele perioadei de transferuri”, a conchis Popa.

Despre obiectivul în prima etapă tehnicianul a spus că ”dorim un rezultat bun în perspectiva meciului cu Steaua. Ar aduce mai mult public și încasări prin urmare”.

Printre cele mai interesante transferuri ale ilfovenilor de la Concordia se numără Bogdan Bucurică (Craiova), Alex Vagner (Brașov), Marc Caballe (Cornella, Spania) și Romario Kortzorg (Astra). Echipa pregătită de Dan Alexa a avut rezultate oscilante cu adversari sârbi în teste.

Partida Concordia Chiajna – ACS Poli Timișoara se dispută sâmbătă, de la ora 18.30, în etapa I a Ligii I.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.